Un dovleac de peste o jumătate de tonă, recoltat cu macaraua de un fermier german

Bărbatul și-a numit dovleacul Esmeralda , după numele dansatoarei din " Cocoșatul de la Notre Dame"

 Legumă impresionantă cultivată de către un profesor în vârstă de 34 de ani din orașul Birlenbach, Germania. Björn Dietrich a recoltat zilele trecute un dovleac care cântărește aproape 600 de kilograme, după ce a început în cursul lunii aprilie să îl crească  pentru a participa la un concurs din Kaiserslautern, potrivit digi24.ro. Potrivit lui Björn Dietrich, creșterea dovleacului a necesitat la început aproximativ trei-patru ore de muncă pe zi, din iulie începând să îl ude zilnic câte jumătate de oră, folosind aproape 300 de litri de apă pe zi. Bărbatul a folosit apă de ploaie pentru udarea dovleacului, el strângând peste 20.000 de litri în timpul iernii. După ce inițial leguma a crescut în grădină, Björn  Dietrich a construit o seră.


În zilele călduroase, dovleacul a fost protejat cu ajutorul umbrelelor și ventilatoarelor.

Spre sfârșitul perioadei de creștere, dovleacul creștea cu 10-20 de kilograme în fiecare zi, a declarat bărbatul. Dovleacul este atât de mare nu se datorează doar îngrijirii, ci și materialului genetic. Astfel, Björn  Dietrich a folosit semințe obținute de la un crescător de dovleci din Passau, care se numesc „Squash” din familia „Atlantic Giant”.

El și-a botezat Esmeralda uriașa legumă, pe care a obținut-o din semințe din soiul Gigant Atlantic, dupa numele  dansatoarei seducătoare din „Cocoșatul de la Notre-Dame:, romanul lui Victor Hugo

„Dovleacul meu strălucește și e verde smarald, s-a potrivit”. Bărbatul a recoltat dovleacul zilele trecute, în prezența membrilor familiei și a prietenilor, care au dorit să vadă cum poate fi recoltat dovleacul uriaș. „L-am semănat în aprilie și l-am recoltat sâmbăta trecută”, a povestit agricultorul german. Dovleacul a ajuns la o circumferință de 4,91 de metri, 2,7 metri lungime și 588,8 kilograme, potrivit măsurătorii realizate la un festival al dovleacului de la Kaiserslautern. Dovleacul care cântărește aproape 600 de kilograme, a fost ridicat cu ajutorul unei macarale și  apoi așezat într-o remorcă. Bărbatul s-a prezentat duminică la concursul din Kaiserslautern, dovleacul Esmeralda câștigand locul al treilea, fiind cântărit la 588 de kilograme.  Primul loc în cadrul concursului a fost ocupat de un dovleac care cântărit 653 de kilograme.

Producătorul de oțel Ilva cere ajutorul statului italian  pentru a-și putea continua activitatea