Mă bucur că (încă) mai am vecini normali și câteva contracte care să mă țină ocupată de dimineață până seară. Iau o nouă pauză de la știrile cu virusuri și mă întorc pe Facebook unde asist tacit și deosebit de pasiv la noi scandaluri zilnice. Încerc să înțeleg presiunea pusă pe cadrele medicale și încerc să înțeleg fiecare părere din spațiul public virtual. Încerc.

În plină pandemie, românii devin experți în de toate, inclusiv în medicină. Avem de-a face zilnic cu medici de Facebook, psihologi de Facebook, mediatori și juriști. Tot de Facebook. Se luptă oamenii între ei în argumente și păreristică încât, chiar dacă nu aș ști situația cu pandemia, tot aș suspecta o prea mare și prea inutilă activitate on-line.

Câteodată am impresia că fiecare așteaptă o diplomă sau un premiu pentru vasta activitate în spațiul media. Alteori, legat de spațiul on-line, recunosc, activitatea e bună, mă informează, îmi elucidează anumite mistere. Dar rămân la fel de absentă.

Povestea de azi e despre Mihaela Moga Pal, o asistentă care lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați și despre vecinii de serviciu:

”Fetelor este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase Galați. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani… Mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului… Mi-au trimis poliția acasă… M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase.!!!! Ce să înțeleg…. E discriminare????”.

Cu vecini sau fără, am ajuns să urăsc din toată inima orice formă de scandal, de ipocrizie, de violență, fie ea și virtuală. Aleg zilnic distanța -ca scut- și lucrez la distanțarea asta în fiecare moment. Sunt și rămân in imposibilitatea de a face altceva decât să public un caz și da, cu riscul de a mă repeta, să iau apărarea medicilor.

Nu aș vrea să cataloghez sau să pun eticheta pe o anumită categorie de vârstă – și aici mă refer strict la acei vecini în cauză. Dar, tind să înclin balanța spre un 70+.

Dacă voi ajunge la 70 de ani și frica, frustrarea sau panica mă vor împinge să fac rău, să discriminez, să îmbrățișez un șovinism inutil și crud, prefer ca timpul să se oprească aici.

Citește și: Orban consideră că medicii demisionari ar trebui să-și piardă dreptul de practică

#News