Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, supărat pe medicii demisionari

Problema cadrelor medicale care demisionează în această perioadă este una destul de sensibilă și cu două tăișuri. Pe de-o parte trebuie să înțelegem că medicii, înainte de toate, sunt și ei oameni. Pe de altă, mai ales acum, ei sunt resursa cea mai importantă pe care țara o are. Nu ai cum, efectiv, să speri că această situație se va termina într-un viitor apropiat fără medici. Ei sunt acolo în linia I, luptând cu toate armele pentru a învinge un dușman invizibil și periculos.

Astfel, din ultimele declarații ale lui Ludovic Orban înțelegem că acesta ar considera moral ca medicii care aleg să demisioneze să nu mai aibă dreptul de practică pe viitor. Nu acum, nu după ce se termină pandemia de Coronavirus. Recunosc că mi-aș fi dorit mai mult să scriu despre declarația potrivit căreia medicii vor fi echipați corespunzător: cu măști, costume, viziere, mănuși, etc. Nu de alta, însă în momentul de față e ca și cum ai arunca pe front un soldat echipat cu opinci și un briceag, rugându-l să se lupte cu un panzer nemțesc. În condițiile în care personalul medical ar fi ales să demisioneze cu toate că ar fi avut toate cele necesare, eliminarea dreptului de practică ar fi fost o decizie corectă. Dar așa cum am zis, treaba asta e o lamă ruginită cu două tăișuri. Avem nevoie de ei, dar nu-i putem condamna pentru le este frică.

Haideți să vedem ce-a spus Orban, totuși

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. Interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Citește și: Încă șapte medici infectați cu Covid-19. De data asta la Victor Babeș

#News