Institutul pentru Sănătate Publică a propus, Guvernul n-ar zice nu. Din toamnă orele de curs ar putea dura maximum 30 de minute, iar în calse nu vor fi mai mult de 15 elevi, ceea ce înseamnă că cealaltă „jumătate” a clasei ar urma să partice pa orele de curs online. Perioada maximă petrecută la școală nu va depăși 4 ore, iar distanța dintre elevi, în sălile de curs, va fi de patru metri pătrați, regulă impusă și la examenele care se desfășoară în această perioadă.

Acestea sunt noile reguli care trebuie aplicate la redeschiderea școlilor și care se regăsesc în recomandările oficiale realizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Documentul oficial cuprinde măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru reluarea activităţilor în unităţile pentru educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, clasele 0-XIII, în contextul epidemiologic al COVID 19. Redeschiderea școlilor va avea loc pe 14 septembrie 2020, conform structurii anului școlar 2020-2021.

O altă recomandare este aceea a interzicerii experimentelor la disciplinele de științe. Institutul Național de Sănătate Publică susține că „experimentele la orele de chimie/fizică/biologie care necesită mișcare și/sau interacțiune strânsă între elevi nu trebuie organizate”. Pe lângă asta, „elevii nu se vor muta din clasa de bază în laboratoare“, mai arată recomandările care au statut de obligație, după cum reiese din modul în care sunt formulate.

Noua Biblie a învățământului românesc elaborată de Institutului Național de Sănătate Publică mai prevede că, culoarele facute în această perioadă pentru revenirea la pregătire a elevilor pentru examenele naționale vor rămâne așa cum sunt și la redeschiderea școlilor, în toamnă. Purtarea măștilor în interiorul școlii pentru pentru elevi, la cursuri, nu mai este obligatorie decât în pauze. Măștile vor fi, însă, obligatorii pentru profesori.

HashtagNews.ro