Se dispută aici, aproape, în Ungaria și Slovacia, prin urmare ne urcăm în mașini și la drum! Sunt mai optimist ca niciodată, mai ales că se vor face 26 de ani de când tricolorii n-au mai stat la masă cu cele mai bune selecționate de pe Bătrânul Continent – eu zic că am răbdat destul!

Astăzi s-au tras la sorți cele opt grupe care vor porni lupta pentru calificare. Sunt câte patru echipe în fiecare grupă, iar Federația Europeană a decis ca primele două clasate să se califice direct, iar cele mai bune patru echipe de pe locul trei să primească și ele pașapoarte de Ungaria și Slovacia. Iată și grupele, trase la sorți de Federația Europeană:

Group 1: Franța, Serbia, Belgia, Grecia
Group 2: Germania, Austria, Bosnia, Estonia.
Group 3: Cehia, Russia, Ukraina, Faroe
Group 4: Islanda, Portugalia, Lituania, Israel.
Group 5: Slovenia, Olanda, Polonia, Turcia
Group 6: Norvegia, Belarus, Letonia, Italia
Group 7: Danemarca, Macedonia de Nord, Elveția, Finlanda
Group 8: Suedia, Muntenegru, ROMÂNIA, Kosovo

Citesc grupa și nu-mi vine să cred, am avut noroc, pentru că putem bate Suedia, am bătut recent și Muntenegru, iar de Kosovo nu cred că ne vom împiedica. Am speranțe că meciurile de acasă le vom încheia cu victorii, iar asta ne-ar duce sigur pe un loc de calificare. Poate nu în primele două ale grupei, dar printre cele mai bune locuri trei vom fi sigur. Sunt calificate direct Ungaria și Slovacia, ca țări gazdă, apoi Spania, campioana en titre, dar și Croația, finalist Europeanului din 2020. În acest an, se vor desfășura două etape, pe 5 și 8 noiembrie, urmând ca celelalte patru să aibă loc în decursul anului 2021. Hai, ROMÂNIA!

Hashtag News