Testul de sarcină, la „pachet” cu cel IQ

Țara în care „bătaia este ruptă din Rai”, scena multor drame în care protagoniști sunt copiii

Cu fiecare zi ce trece, dar mai ales cu fiecare zi în care apar știri despre părinți minori sau despre copii abuzați fizic, până în punctul în care ajung în comă, chiar de cei care le-au dat viață, realizăm cât de importantă este educația.

Fie că ne referim la cea sexuală, considerată de mulți ca fiind „tabu”, până la cea sanitară sau emoțională. Căci cine are parte de minime cunoștințe în acest sens, cu siguranță s-ar gândi de două ori înainte de a face un copil sau înainte de a da o (primă) palmă.

Îmi vine în minte o scenă dintr-un film, în care elevii unui liceu participau la un curs în care învățau cum să se comporte cu un bebeluș, în care învățau ce înseamnă responsabilitatea față de copil, dar și responsabilitatea și respectul într-un cuplu, căci „joaca” acestora era în echipe de câte doi, iar respectiva păpușă nu putea fi îndesată într-un dulap atunci când „părinții de ocazie” se plictiseau și voiau să își petreacă, într-un alt mod, timpul liber.

Astfel de cursuri sunt necesare și la noi, căci trecerea unui astfel de test, emoțional, aș spune, poate să facă o separație între părinții „din întâmplare” și viitorii părinți care să își asume în totalitate acest rol, din care nu poți să îți dai demisia.

Știrea potrivit căreia un copil de puțin peste doi ani a fost bătut cu bestialitate chiar de către părinții săi, (mama, 20 de ani, iar tatăl, 17, la momentul incidentului) nu ar trebui să lase pe nimeni „nepăsător și rece”, însă cu toate numerele verzi pe care le pun la dispoziție autoritățile, astfel de lucruri nu vor înceta.

Este nevoie de cu mult mai mult, iar o națiune în care „bătaia este ruptă din Rai” și „unde dă mama crește”, iar educația s-a făcut prin frică, dar mai ales cu nuiaua, să nu se mire nimeni dacă o mai ducem așa încă multe generații.

Citește și: Gelu Duminică: „România are carențe majore în ceea ce privește educația sexuală”