Sursa foto: Justitiarul

Cunoscuta actriță Maia Morgenstern a transmis un mesaj emoționant cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Actrița, în vârstă de 59 de ani, a urat „La mulți ani” tuturor românilor din lumea întreagă. „Bună dimineața, România! La mulți ani, România!”, scrie faimoasa actriță pe Facebook.

Mai mult, Maia amintește faptul că în România a învățat ce înseamnă iubirea, prietenia. De asemenea, tot în țara românească și-a adus pe lume primii copii și și-a „petrecut părinții.”

„Am spus bancuri și am plâns. De jale și de neputință. M-am îmbrâncit și m-am iubit. Am înjurat și-am sărutat. Am pedepsit și am iertat. Și m-am jucat. Mai joc. În România pot să îmi exprim identitatea, pot să fiu cine sunt: evreică, româncă, actriță,… om. Dacă te iubesc?! Te iubesc, Măria ta, ca sarea în bucate! La mulți ani,  România!”, a mai scris faimoasa actriță.

O viață închinată teatrului și filmului

Actrița, cunoscută pentru rolul de Fecioara Maria în filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson, a mărturisit, într-un interviu acordat lui Mihai Morar în podcastul „Fain și Simplu” că a fost agresată, scuipată și zgâriată.

 „Am fost agresată la propriu, fizic, scuipată, zgâriată! Au trecut aproape 19 ani de atunci, cu totul, o știu după vârsta iezișorului cel mic, fiica numărul 3, Isadora”, a mai spust actrița româncă.

De asemenea, actrița a mai adăugat faptul că jurnaliștii americani i-au pus mai multe înterbări provocatoare. „Credeți că Iisus Hristos este fiul lui Dumnezeu?, am fost întrebată. Orice răspuns aș fi dat, era prost. Sunt evreică, totuși. Oare nu suntem cu toții copiii lui Dumnezeu? (…) Nu a mai urmat nicio reacție”, a mai precizat Maia Morgenstern.

Reamintim că la începutul anului, actrița a primit, într-o zi de sărbătoare pentru comunitatea evreiască, un mesaj de amenințare cu moartea, expeditorul semnând în numele partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Maia Morgenstern a scris în perioada respectivă că este șocată de ura unora față de comunitatea evreiască.

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul „Patimile lui Hristos”.

Actrița Maia Morgenstern, amenințată cu moartea