Se deschid restaurantele, poți rezerva masa, trebuie să eviți dansul și trebuie să porți mască. Cam acestea ar fi, pe scurt, noile reguli și noile informații. Distanța socială rămâne distanță socială, iar lângă masa ta nu va exista o altă masă ocupată. Grijă la mâini, grijă la meniuri și, în general, grijă la tot.

Nu spun că prefer terasele din momentul în care s-a interzis fumatul în spațiile închise, dar nu știu câți se vor simți confortabil cu noile reguli. Sau cât de mult vor fi impactate restaurantele fără terasă în anul de glorie 2020.

”Se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință. Se interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul unității”, se arată în document.

De asemenea, ”se interzice consumul de alimente/băuturi la scaunele situate la bar si se limitează interactiunea persoanelor stând in picioare. Se interzic activitățile de divertisment (dans) în cadrul unității de alimentație publică”.

Dacă ții morțiș să mergi la restaurant, trebuie să înțelegi că matematica nu mai este aceeași: la o masă vor putea sta cel mult șase persoane, cu excepția cazului în care sunt membri ai aceleiași familii. Cu alte cuvinte, nu mai ai de ales, nu mai poți prioritiza și vei sta destul de rău la capitolul socializare. Și mă refer aici la celebrul caz în care îți făceai prieteni noi într-o seară de sâmbătă. Fericiți cei cu familii numeroase.

Rezervări, distanță și reguli noi. Cam asta a adus 2020 și, deși fiecare veste se vrea optimistă, trebuie să înțelegem că orice ”distracție” vine cu cel puțin 10 porunci de urmat.

Citește și: Tătaru, despre revenirea la școală. Fără declarație pe proprie răspundere

#News