FOTO facebook
FOTO facebook

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a scris pe Facebook un mesaj crunt despre femeile care sunt abuzate de proprii parteneri, din cauza tensiunilor apărute odată cu statul în casă. Edilul a dezvăluit că Primăria Municipiului București a inaugurat un centru social destinat acestor femei care nu se pot apăra de violența domestică.

Firea alină suferința victimelor violenței domestice

#ViolentaInFamilieCreste
#ProtectiePeTimpulPandemiei
Am inaugurat azi cel mai mare centru social destinat victimelor violentei domestice din Bucuresti. Centrul, amenajat de Primaria Capitalei, prin Directia de Asistenta Sociala, are 32 de garsoniere si 4 apartamente cu 2 camere, o capacitate de 100 de locuri.

In aceasta perioada dificila pentru noi toti, pentru a fi in siguranta, este necesar ca toata lumea sa ramana in casa, insa, din nefericire, sunt persoane care NU sunt in siguranta in propriul camin, se simt izolate, speriate si lipsite de aparare.

Este vorba despre femeile, victimele violentei domestice!

Conform statisticilor, in perioada de izolare si distantare sociala creste numarul victimelor violentei domestice, de aceea noi ne-am pregatit sa oferim adapost acestor persoane!

Toate femeile pentru care izolarea la domiciliu reprezinta un pericol la adresa sanatatii si vietii se pot adresa Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

In prezent, in centru sunt cazate 8 mame si 14 copii.

Acest centru ofera gazduire pe perioada de pana la un an, cu posibilitatea de prelungire, hrana, asistenta juridica, asistenta psihologica si sociala, locuri de munca.

Astfel, facem un apel catre toti bucurestenii care cunosc persoane pentru care aceasta perioada reprezinta un pericol, sa contacteze reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti”, a declarat Firea.

Citește și Firea își vede visul împlinit: 100 de troleibuze noi, cu wireless și prize USB

Numar unic national

De asemenea, femeile care se simt în pericol pot suna la un număr unic național, pentru îndrumare către centrul administrat de Primăria Capitalei.

„La randul sau, directoarea DGASMB, Cosmina Simiean, a explicat ca orice femeie din Bucuresti, victima a violentei domestice, care are nevoie de ajutor, poate suna la numarul unic national 0800 500 333.

Aceste persoane vor fi indrumate catre centrul dedicat , administrat de Primaria Capitalei, prin DGASMB.

Deschiderea acestui nou centru reprezinta o masura suplimentara implementata de Primaria Capitalei, cu privire la violenta domestica, pe langa decontarea certificatelor medico-legale si centrul de asistenta pentru agresori familiali”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

#NEWS