Calorifer electric
Calorifer electric. Suirsa foto : olx

 Caloriferele electrice sunt căutate de tot mai mulți germani care vor să își încălzească la iarnă locuințele cu ajutorul lor, aceștia fiind îngrijorați de posibilitatea apariției unei crize energetice, potrivit g4media.ro.

Potrivit datelor oficiale, în Germania au fost vândute în primele 6 luni ale anului 600.000 de sisteme de încălzire electrice, cu 35%  mai multe comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Germanii sunt îngrijorați că iarna va fi cu mult mai grea decât au anunțat autoritățile.„Mă tem să nu existe probleme”, spune o femeie. „Dacă nu am încălzire și o persoană are probleme de sănătate, poate că va avea nevoie de o baie fierbinte. E posibil ca pe viitor să nu mai putem face duș cu apă caldă, nu știu.”, a spus altă femeie.

Un magazin de electronice din Berlin nu mai are calorifere electrice în stoc, după cum explică un angajat:”Toată lumea vrea să cumpere radiatoare electrice, dar sunt complet epuizate. Poate va sosi marfă nouă în septembrie, octombrie sau noiembrie. Nicio companie nu poate spune dacă vor fi, sau nu livrate. Pentru că totul este complet epuizat.”, mai spune acesta.

Odată cu reducerea livrărilor de gaze naturale prin conducta Nord Stream, cea care transportă gazul provenit din Rusia în Europa, în această iarnă Germania va primi probabil o cantitate de gaze naturale mai mică cu 30%. ”Consumatorii vor simți impactul”,  a declarat Thomas O’Donnell, expert în petrol și gaze

În Germania s-a anunțat că temoperatura termostatelor ar trebui redusă de la 22 de grade la 17, poate chiar mai puțin.

Probleme în zborurile aeriene din Germania din cauza lipsei de personal