Noua Zeelandă și-a redeschis complet  granițele, după luna martie 2020, când acestea au fost închise pentru a ţine departe pandemia de Covid-19, relatează BBC.

Cei mai mulți dintre vizitatori vor trebui să prezinte schema completă de vaccinare, dar autoritățile nu vor lua măsuri de carantină

Graniţa maritimă a ţării s-a redeschis, navele de croazieră şi iahturile străine de agrement având permisiunea acum să acosteze. Autoritățile din Noua Zeelandă au anunţat în premieră un plan de redeschidere treptată în cursul lunii februarie. Acest lucru a permis cetăţenilor vaccinaţi să se întoarcă  în Australia, iar cei care soseau din alte țări având permisiunea să se întoarcă din luna martie. Noua Zeelandă a început să permită, din luna mai, venirea turiştilor din peste 50 de ţări aflate pe o listă de scutire a vizelor.  

Autorităţile de imigrare vor începe să accepte din nou vizitatori cu viză dar și turiștii cu viză de student, fiind un ”moment enorm”, care face parte dintr-un ”proces prudent”, a declarat premierul Jacinda Ardern

”Noi, alături de restul lumii, continuăm să gestionăm o pandemie globală foarte vie, menţinând în acelaşi timp oamenii în siguranţă”, a subliniat Jacinda Ardern, în cadrul unui discurs susținut la summitul China Business de la Auckland. Dar menţinerea în siguranţă a oamenilor afectează veniturile şi bunăstarea, a subliniat premierul Noii Zeelande.Turismul din Noua Zeelandă a fost foarte afectat în urma măsurilor drastice anticovid luate de către autorități. Astfel, în anul încheiat în martie 2021, contribuţia turismului la PIB s-a redus de la 5,5% la 2,9% comparativ cu anul precedent, turismul internaţional scăzând cu un procent de  91,5% , ceea ce înseamnă de la 16,2 miliarde dolari neozeelandezi (10,2 miliarde dolari; 8,4 miliarde lire sterline), la 1,5 miliarde dolari neozeelandezi, potrivit datelor oficiale.
Autorităţile de imigrare vor începe să accepte din nou vizitatori cu viză şi pe cei cu viză de student. Premierul Jacinda Ardern l-a numit un ”moment enorm”, adăugând că face parte dintr-un ”proces prudent”.

Locuitorii din Noua Zeelandă vor primi gratuit măști de protecție și teste rapide pentru depistarea COVID