Florin Piersic
Florin Piersic

Florin Piersic a transmis, în stilul lui unic, un mesaj plin de dragoste față de românii din toate colțurile lumii. Faimosul actor își dorește ca în cel mai scurt timp să poată îmbrățișa, din nou, pe fanii săi. Mai mult, el îi datorează României totul.

„Aș da orice să pot să fiu alături de toți cei care simt pentru ziua de 1 Decembrie că sunt români, că sunt ai mei, că eu sunt al tuturor, dar neapărat al celor care iubesc țara asta pe care eu o cunosc atât de bine”, a precizat Florin Piersic, relatează Libertatea.ro.

Florin Piersic: „Eu știu tot, iubesc tot ce este legat de țara asta a mea”

Actorul în vârstă de 85 de ani recunoaște că i-ar mai trebui să trăiască încă „două sau trei vieți” pentru a povesti tuturor pe unde a umblat în România și cât de mult iubește țara.

„Ar trebui să mai trăiesc două sau trei vieți ca să le povestesc tuturor unde am fost în România, ce am simțit în România, pe unde am filmat în România, să fiu cel mai bun ghid pentru România”, e de părere Florin Piersic.

Totodată, dorința arzătoare a iubitului actor este să se întâlnească cu admiratorii săi și să facă ceea ce știe mai bine: să facă spectacol pe scena de teatru. „Eu știu tot, iubesc tot ce este legat de țara asta a mea. Sper că ați înțeles și nu vă doresc decât să fiți sănătoși și să ne întâlnim, și să ne îmbrățișăm”, a declarat Florin Piersic.

Într-un dialog cu Dan Negru, actorul a recunoscut că îi este frică de moarte, dar în special de faptul că va fi uitat de cei pe care îi admiră mai mult: fanii săi.

„Da, îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau. Cum aș vrea să-și amintească oamenii de mine după o sută de ani? N-o să-și mai aducă aminte nici de ei, darămite de mine. Uiți și după două zile ce faci, se uită tot”, a mai precizat faimosul actor.

În felul lui amuzant, Florin Piersic se declară „tânăr” și că își mai dorește să primească din partea divinității „cel puțin” încă 50 de ani.

Florin Piersic, refuzat de municipalitatea clujeană