Florin Piersic, refuzat de municipalitatea clujeană

Artistul își dorea un loc de parcare chiar în fața casei

Florin Piersic (85 ani) a făcut o solicitare către Primăria Municipiului Cluj Napoca, prin care își dorea un loc de parcare chiar în fața casei, motivând că are probleme de sănătate ce nu îi permit deplasarea cu ușurință. Însă răspunsul primit din partea administrației locale nu a fost unul pe măsura așteptărilor, acesta fiind refuzat.

De altfel, primarul Emil Boc, ce are o admirație deosebită față de „brandul” României – Florin Piersic, a explicat pentru presa locală faptul că strada, dintr-o zonă centrală a Clujului, unde își are actorul casa este extrem de îngustă și nu se poate creea niciun loc de parcare, dar a oferit și o alternativă.

„Acolo este o problemă că lățimea din gard în gard a drumului, care este de 4 metri și nu există trotuare. Nu se pot crea locuri de parcare.  Am găsit o altă soluție, chiar tot în zona respectivă, dar cu respectarea prevederilor locale, pentru ca excelența sa să aibă acces cât mai facil. Florin Piersic este un brand pentru România”, a spus primarul Emil Boc, citat de Știri de Cluj. Deci nicidecum nu este vorba de un refuz

Florin Piersic, „Clujean de onoare” la ceas aniversar

Actorul Florin Piersic a primit titlul de „Cetățean de Onoare” – „Clujean de Onoare”, în ianuarie 2016, la solicitarea șefului CJ Cluj de la acel moment, Marius Mînzat, acest gest fiind unul de înaltă apreciere și profundă recunoștință pentru una dintre cele mai emblematice personalități ale vieții culturale clujene, naționale, dar și internaționale, titlu acordat chiar la aniversarea de 80 de ani.

„Motivul care a stat la baza deciziei mele de a iniţia acest proiect de hotărâre se referă la aprecierea sinceră şi recunoştinţa pe care noi, clujenii, le manifestăm pentru Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori români ai tuturor timpurilor, cel care şi-a iubit cu sinceritate publicul spectator în slujba căruia a performat timp de aproape şase decenii şi care a manifestat un ataşament deosebit pentru Cluj, promovându-l în ţară şi în lume. E un minunat prilej, acum, la ceas aniversar, să cinstim una dintre cele mai mari şi mai iubite personalităţi clujene şi româneşti” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, potrivit Transilvania News.

Printre obligațiile pe care le are un cetățean de onoare se află cea de a promova imaginea comunității care i-a acordat acest titlu.

Citește și: Florin Piersic fără machiaj: o imagine publicată de Dan Negru arată adevărul