Autopsier prins în flagrant în timp ce lua mită

El a cerut 600 de lei pentru îmbălsămarea unui cadavru

Sursa foto: Pixabay

Un autopsier de la Serviciului Judeţean de Medicină Legală Bistriţa-Năsăud a fost prins în flagrant în timp ce lua 600 de lei mită pentru îmbălsămarea şi cosmetizarea unei persoane decedate, anunță Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) potrivit digi24.ro.

„La data de 07.03.2024, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, au procedat la prinderea în flagrant a unui autopsier din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Bistriţa-Năsăud, în timp ce primea suma de 600 de lei, de la o persoană, denunţător în cauză”, a anunţat vineri DGA Bistriţa Năsăud.

Potrivit anchetatorilor, autopsierul a cerut suma respectivă de bani pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a face servicii de cosmetizare şi îmbălsămare a unei persoane decedate. Ulterior, suspectul a fost dus la Parchet, în vederea continuării cercetărilor pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, mai precizează DGA. Bărbatul este cercetat în stare de libertate. Noi condiții pentru atestarea asistenților maternali