Drapelul COSR, în bernă, în semn de respect pentru Ivan Patzaichin

Multiplul campion, Ivan Patzaichin va fi înmormântat, marţi, cu onoruri militare

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a decis ca, în semn de respect pentru contribuția incomensurabilă adusă de Ivan Patzaichin Mișcării Olimpice, să arboreze în bernă drapelul COSR de la Casa Olimpică și din Complexul Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani, au transmis reprezentanții COSR. Astfel, pentru trei zile drapelul va rămâne în bernă pentru a evoca amintirea unuia dintre cei mai mari campioni ai sportului olimpic din România, Ivan Patzaichin, dar și pentru a-i onora viața, realizările, performanțele și moștenirea pe care a lăsat-o sportului și Spiritului Olimpic al României.

Multiplul campion, Ivan Patzaichin va fi înmormântat, marţi, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare. Toți cei care își doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de luni, de la ora 12:00, la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare, clubul pentru care a făcut performanță și unde a fost antrenor.

Ivan Patzaichin a murit, duminică, 5 septembrie, după ce în ultimele trei luni a fost internat, pentru o boală incurabilă, la Spitalul Elias. Anunțul „plecării” lui Ivan Patzaichin a fost făcut de familia acestuia, printr-un mesaj postat chiar pe pagina de Facebook a campionului. „Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce”, a fost mesajul semnat „Familia”. Ivan Patzaichin a fost cvadruplu campion olimpic, la edițiile Jocurilor Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu medaliat cu argint.

De altfel, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak a menționat, duminică, la revenirea de la Tokyo, unde a participat la Jocurile Paralimpice faptul că va dedica medalia de argint marelui campion olimpic, Ivan Patzaichin.

„Unul dintre idolii mei, ca sportiv şi om, care mi-a fost model şi m-a inspirat în drumul către marea performanţă, nu mai este de azi printre noi. Sunt nespus de trist. Ivan Patzaichin m-a motivat în întreaga mea carieră prin exemplul său de perseverenţă şi modestie. Lumea va fi mai săracă fără el, iar noi toţi, mai singuri. Rămas bun, Ivan Patzaichin! Te vom purta mereu în suflete şi în amintire”, a scris sportivul și politicianul Eduard Novak.

Citește și: Ivan Patzaichin a încetat din viaţă