Noi restricții în Galați. Incidența a sărit de 6 la mia de locuitori

Ieri, 12 octombrie, în Galați au fost confirmate pozitiv 466 de persoane

Galațiul văzut de sus - fotograf Iulia KELT

Orașul Galați a depășit, miercuri, 13 octombrie 2021, incidența de 6 la mia de locuitori. Vorbim, mai exact, de o rată de infectare de 6,36. În ultimele două săptămâni, în Galați au fost confirmate 1.978 de noi infectări, numai ieri înregistrându-se 466. În ceea ce privește decesele cauzate de infectarea cu SARS-CoV-2, situația stă în felul următor: în data de 12 octombrie 2021, în Galați au murit 7 persoane, dintr-un total de 1.113, raportate de la începutul pandemiei.

Noi restricții în Galați

  • Masca de protecție va redeveni obligatorie în toate spațiile publice deschise, considerate aglomerate.
  • Vineri, sâmbătă și duminică se va reintroduce carantina de noapte, așadar persoanele nevaccinate nu vor avea voie să iasă din case între orele 20:00 și 5:00. Excepție fac cazurile prevăzute de lege, legate de muncă, urgențe medicale, îngrijirea copiilor sau a bătrânilor. În aceste cazuri, persoanele vor trebui să aibă asupra lor adeverințe pe proprie răspundere sau, după caz, legitimație sau adeverință eliberată de la locul de muncă.
  • Magazinele și hipermarketurile se vor închide la ora 22:00.
  • Restaurantele, barurile, cafenelele, terasele, cluburile, sălile de spectacole, cinematografele, dar și alte localuri publice se vor închide la ora 00:00 și vor funcționa la 50% din capacitatea normală. De menționat că în toate cele menționate anterior se va putea intra doar pe baza certificatului verde care atestă faptul că persoana este vaccinată cu ambele doze de vaccin (acolo unde este cazul) și are cel puțin 10 zile de la rapel.
  • Evenimentele private, de tipul nunților, botezurilor, aniversărilor, etc, vor fi condiționate, de asemenea, de certificatul verde și se vor putea desfășura în limita a 50% din capacitatea localului, cu un maxim de 200 de persoane. Ora de închidere este, și în acest caz, 00:00.
  • La rândul lor, sălile de sport sau fitness pot funcționa la 50% din capacitate, cu condiția să asigure clienților cel puțin 4 metri pătrați pentru fiecare client. Accesul se va face pe baza certificatului verde. Aceleași condiții vor fi valabile și pentru piscine sau sălile de jocuri de noroc.

Decizia oficială urmează să fie luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați.

Citește și: Aberațiile politically correctness-ului: Noua Dreaptă, un partid imoral, totuși legal