Președintele țării, Klaus Iohannis, participă astăzi la o reîmpădurire în județul Dâmbovița

În cursul zilei de astăzi, președintele țării împreună cu miniștrii PNL participă la o campanie împădurire și reîmpădurire. „Românii platează: O pădure cât o țară” este numele evenimentului ce va avea loc în cursul zilei de astăzi în județul Dâmbovița, unde toți cei menționați anterior vor participa.

În cadrul campaniei se vizează plantarea a peste 2.500 de păduri și completarea a peste 7.000 deja existente.

Mai exact, președintele și miniștrii vor fi prezenți începând cu orele 12:00 în Uliești, județul Dâmbovița, unde vor da o mână de ajutor volutarilor campaniei, cât și reprezentanților Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

”Precizăm că în cadrul celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la ZERO, completate alte completate alte 7.000 de păduri tinere, şi împădurite circa 1.000 hectare de terenuri degradate”, a transmis Ministerul Mediului, Costel Alexe.

Despre puterea exemplului

Putem să-l acuzăm pe Klaus Iohannis de multe lucruri, însă atunci când vine vorba despre exemplul personal, este imposibil să îi găsești vreo pată. De altfel, președintele nu este la prima sa acțiune de acest fel, participând și în trecut la campanii de împădurire sau de ecologizare a spațiilor sufocate de gunoaie. Cu mânecile suflecate, cu mănușile aferente, Iohannis nu s-a dat în lături niciodată de la a da o mână de ajutor. Poate cel mai important lucru este faptul că, fiind primul în stat, ne-a dat un exemplu nouă, tuturor. Dacă președintele poate, putem și noi!

Salvați natura, oameni buni! E cel mai de preț dar pe care îl puteam primi. Fără natură, nici noi nu vom putea exista pentru multă vreme. Poate ne e greu să înțelegem lucrurile astea, absorbiți fiind de grijile cotidiene, însă va trebui să învățăm să mai vedem și pădurea de copaci.

Citește și: Copacii fără pădure

#News