Rareș Bogdan

Jelanie și lacrimi pentru martira Pintea

Invitat la o emisiune de la un post de televiziune, Rareș Bogdan a comentat cazul Sorinei Pintea. În opinia acestuia, ceea ce se întâmplă acum cu Pintea este de domeniul fantasticului. Desigur, exact ca orice alt cetățean european, și Sorina Pintea are drepturi, întrucât momentan, ar trebui să beneficieze de o prezumție de nevinovăție – cel puțin până se decide dacă a luat mită, de câte ori și cu ajutorul cui.

Chiar și așa, toată această jelanie națională nu-și are rostul. Ok, Pintea e bolnavă, bașca a mai avut și ghinionul de a apărea în prim-plan cu cătușele la mâini. Însă, haideți să nu uităm niciodată că doamna în cauză este acuzată de luare de mită. Da, din banii ăia cu care statul ar fi putut să te trateze în spital, însă n-a făcut-o pentru că banii erau prin alte buzunare.

Rareș Bogdan este oarecum de acord și declară că toată tevatura asta lacrimogenă din jurul fostului ministru al Sănătății este exagerată, menționând că o țară care plânge pentru cineva care a luat mită, este o țară bolnavă.

„Eu ştiu un singur lucru: că niciun funcţionar public, niciun om politic, nicium om ales într-o funcţie publică sau desemnat într-o funcţie publică nu trebuie să ia şpagă. Dacă într-adevăr doamna Pintea a luat 120.000 de lei şpagă şi a mai luat şi alte sume prin domnul Liviu Pop sau separat, nu ştiu, este ruşinos că o ţară întreagă a ajuns să plângă. Sigur că sunt de acord, ca orice liberal, că drepturile civile trebuie respectate, că drepturile oricărui inculpat trebuie respectate, dar în acelaşi timp, repet, faptul că o ţară întreagă a ajuns să facă jelanie naţională, uitând că totuşi doamna Pintea este acuzată că a luat şpagă din banii pe care trebuiau să-i primească oamenii pentru medicamente într-o acţiunea de a stopa pandemia de coronavirus arată cât de bolnavă este România”, a declarat Rareş Bogdan.

Citește și: Conflict la audierea lui Vela. Șerban Nicolae, solidar cu Pintea

#News