Simona Halep ratează încă un turneu de Grand Slam

Românca nu își poate apăra titlul obținut în 2019

Simona Halep (locul 3 WTA) și-a anunțat retragerea de la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, cel pe care l-a câștigat în urmă cu doi. Decizia luată de Simona Halep a venit cu puțină vreme înainte de tragerea la sorți a meciurilor de pe tabloul principal, unde era a doua favorită. Accidentarea suferită la turneul de la Roma pare să îi dea mari bătăi de cap româncei, care din această cauză a ratat și turneul de la Paris, unul dintre favoritele sale.

„Cu tristețe anunț că mă retrag de la acestă ediție a turneului de la Wimbledon din cauză că nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă.  Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată și onorată să revin pe teren ca deținătoare a trofeului. Din păcate, corpul meu nu a cooperat și trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul următor. Recunosc că sunt foarte dezamăgită din cauza acestei situații. Această perioadă a fost dificilă pentru mine, să ratezi două turnee reprezintă o provocare atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că această încercare mă va face mai puternică atât ca om, cât și ca sportiv. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere și pentru susținere ”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Revenirea pe teren a Simonei Halep era programată chiar pentru săptămâna aceasta, la Bad Homburg (iarbă, în Germania), dar accidentarea nu i-a permis să joace.

Simona Halep se uită spre Tokyo

Având în vedere că obiectivul declarat pentru acest an este obținerea unei medalii olimpice, putem spera ca românca să reușească recuperarea până la momentul începerii Jocurilor Olimpice de la Tokyo  (23 iulie – 8 august).

Citește și: Simona Halep și provocările lui 2020