Orban, sigur pe el: „luăm deciziile împreună”

Liderul PNL mimează colegialitatea și înțelegerea

Ludovic Orban și Florin Cîțu/FOTO: . Andreea Alexandru

Cu toate că Ludovic Orban se află în competiție directă cu Florin Cîțu, în ceea ce privește viitoarea șefie a Partidului Național Liberal, până atunci, cei doi mimează înțelegerea, susținând că sunt colegi, carevasăzică, trebuie să lucreze împreună pentru binele țării.

Și cum presa e curioasă în legătură cu natura relației dintre cei doi, Ludovic Orban a fost întrebat dacă premierul Florin Cîţu cooperează cu acesta, mai ales luând în calcul competiția dintre cei doi, însă și multele înțepături din spațiul public, din ultima perioadă, venite din ambele direcții.

Ludovic Orban: „Normal, suntem colegi de partid”

Conform lui Orban „domnul Cîţu este premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal şi luăm deciziile împreună pe bază de analize, pe bază de studii… Normal, comunicăm şi cooperăm”, a spus liderul liberal astăzi, aflat într-o vizită de lucru la Botoșani.

Mai mult, Ludovic Orban a mai fost, de asemenea, întrebat dacă Florin Cîţu are la dispoziție mai multe resurse decât acesta, în ceea ce privește viitoarea „bătălie pe fotoliu”. „Sub nicio formă!”, a răspuns Orban, adăugând că Guvernul, premierul administrează resurse publice, bani colectaţi din impozitele şi taxele cetăţenilor. Resursele publice, banii publici trebuie cheltuiţi în baza legii, în baza programului de guvernare, a priorităţilor care sunt stabilite în programul de guvernare. Dezmint categoric orice fel de încercare de a se spune despre premierul Cîţu sau despre alţi demnitari al PNL că folosesc resurse publice în campania internă. Pentru că nu este legal. Dacă cineva încearcă să folosească orice decizie la nivel guvernamental într-un scop partizan în competiţia internă a PNL, o spun clar şi limpede, încalcă legea”, a mai spus acesta.

De menționat că, în realitate, din ce în ce mai multe nume sonore liberale au trecut în barca lui Florin Cîțu, Ludovic Orban aflându-se, în acest moment, într-un oarecare declin, din punct de vedere al popularității în partid.

Citește și: Alin Stoica a reușit să facă curățenie în scandalul gunoaielor din Sectorul 1