După luni întregi de bâlbâieli, conducerea PNL Constanța va nominaliza candidatul pentru alegerile locale. Potrivit președintelului PNL Bogdan Hutucă, mâine este ultima zi în care ar trebui să fie anunțat condidatul oficial la Primăria Constanța. Că neoficiali au fost destui, toți doritori să intre cât mai repede în luptă cu pesedistul Decebal Făgădău. Dar să- i luăm pe rând.

Bogdan Huțucă, un președinte nehotărât

Vergil Chițac: contraamiralul în retragere a fost principalul contracandidat al lui Făgădău la localele din 2016. I- a dat pesedistului fiori reci pe șira spinării, grație votului anti- psd de pe litoral. Însă Chitac a pierdut la mustață pe mâna lui, în principal pentru că a confundat piața electorală de pe litoral cu puntea unei nave și nu a știu să- și fructifice la nivel maxim avantajele. Plus că și- a pus tot peneleul în cap printr- o serie de măsuri radicale, care au vizat mazilirea liderilor locali, măsuri care până la urmă au dus doar la scindarea partidului. Acum potrivit lui Huțucă, Chițac ar sta bine în procente, deși nu a făcut absolut nimic în calitate de parlamentar, funcție cu care a fost răsplătit de partid pentru că A PIERDUT alegerile locale în 2016. Oricum, contraamiralul și- a anunțat intenția de a candida, fie și independent.

Ovidiu Cupșa: penelist, director de ani buni la CERONAV, Cupșa s- a autoanunțat pe Facebook luna trecută drept candidatul ideal la PNL la Primăria Constanța. Conducerea locală a partidului l- a trimis imediat la plimbare, făcându- l să pară ridicol în fața alegătorilor.

Cuibușorul liberal de nebunii

Stelian Ion: actualmente deputat userist, ajuns în Parlament grație notorietății pe care a dobândit- o ca avocat al constănțenilor la dezbaterile publice în care oamenii s- au opus blocurilor ridicate pe spații verzi în municipiul Constanța, construcții avizate de administrația Făgădău. Nici acesta nu a avut activități notabile ca parlamentar, însă neoficial a fost vehiculat ca posibil candidat PNL. Oficial rămâne cel puțin până mâine, candidatul USR pentru Primăria Constanța.

Candidat comun PNL, PMP, USR și PLUS: Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz susține ideea unui candidat unic de dreapta. Lucru deloc rău, dat fiind faptul că cele patru formațiuni unite i- ar da mari bătăi de cap lui Făgădău, dar greu de imaginat, dat fiind interesele fiecărui partid, dar mai ales luptele interne din aceste formațiuni.

#news