Să nu trecem ușor peste dublul standard. Am scris și undeva prin februarie despre duplicitatea pur românească.

Să nu trecem ușor peste. Să ieșim iar în stradă, să ne dăm iar unul altuia cu pancarta-n cap, ba chiar să facem și un concurs cu titlul ”cea mai frumoasă și mai nervoasă pancartă”, să ne ținem de mânuțe și să inventăm lozinci și cântecele noi. Pentru scopuri noi.

Și să ne facem poze, multe poze, să vadă lumea cum găsim mereu un scop nobil pentru care să milităm.

Dă bine pe Facebook, nu-i așa?

”Să nu trecem ușor peste acest „accident”. Practic, ANAF le-a oferit celor prinși de DNA dar încă necondamnați definitiv o fereastră de timp în care să-și ascundă banii.

Pentru asemenea „întâmplare” am fi stat altădată în stradă și am fi cerut demisia guvernului sau dizolvarea parlamentului, că e vorba de legiuitor.

Acum nu mai avem nici guvern, nici chef de stat în stradă, așa-i? Ar mai rămâne doar dizolvarea parlamentului…”

Ce s-a întâmplat cu ANAF: aproximativ 2 miliarde de euro ies de sub sechestru după ce Ministerul Finanțelor a uitat să modifice o prevedere legală picată la Curtea Constituțională. Adică legi (ne)modificate și oameni incompetenți. Adică eterna dezorganizare.

Nu zic să se bage doar interlopii în politică dar, cumva, ce face Moise Guran este cam ce face popa in duminica alegerilor când le spune enoriașilor unde să pună ștampila. Mai există preoți de carieră? Mai există politicieni de carieră? Economiști de carieră? Dar jurnaliști?

Mă gândesc de multe ori la codul ăla de etică. Știi tu, etica e chestia aia pe care nu o schimbi. Că de aia ajungem unde ajungem și suntem unde suntem, că ne schimbăm după cum bate vântul. Că ne sucim după cum ne convine pe moment. E drept, Moise e un tip avizat care a facut analiză economică și politică ani de zile. A făcut. Și-a fost și un bun formator de opinie. A fost.

Să nu se înțeleagă că aș avea vreo antipatie profundă sau vreo simpatie pentru Moise Guran. Doar mi-e cumva jenă că doar numele biblic a mai rămas de el.

Să nu avem iar de-a face cu un profet inventat.

Citește și: Dăncilă e și ea plină de milă. Despre dublul standard

#News