Fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii Donald Trump nu pare să se fi împăcat nici în ziua de azi cu pierderea alegerilor prezidențiale de anul trecut, în fața contracadidatului său, Joe Biden. Cu toate astea, deși inițial a declarat că până la următoarele alegeri își va crea propriul grup politic în jurul său, de curând ar fi promis că are de gând să-i ajute pe republicani, foștii săi susținători, să câştige locuri în Congres, la alegerile din 2022.

Donald Trump l-a atacat, direct, pe fostul său subaltern, fostul vicepreședinte american, Mike Pence

Atât Mitch McConnell, cât şi pe fostul vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii, Mike Pence, au căzut „victime” ale limbii ascuțite a lui Trump, ieri, când acesta se afla în Florida, informează Reuters.

În plus, acesta a mai spus că încă se simte deranjat din pricina pierderii alegerilor, considerându-l, într-o oarecare măsură, vinovat pe Mike Pence, cel care nu i-ar fi acordat sprijinul necesar spre sfârșitul mandatului.

„Sunt în faţa voastră în această seară plin de încredere că, în 2022, vom prelua Camera Reprezentanţilor şi vom revendica Senatul. Şi apoi, în 2024, un candidat republican va câştiga Casa Alb㔑, a mai spus Trump care, în același discurs, l-a jignit pe McConnell, numindu-l „son of a b*tch”.

Cu tot suportul declarat, surse din Partidul Republican menționează că Doinald Trump nu se află pe lista „scurtă” a partidului, atunci când vorbim despre candidații la următoarele alegeri prezidențiale. Până acum au fost vehiculate două nume: secretarul de stat Mike Pompeo și guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis.

Nici actualul președinte american, Joe Biden nu a scăpat de „ploaia” de acuze a lui Trump, în cadrul aceluiași discurs.

Citește și: Prințul Harry i-a adus bunicului său, Philip, un omagiu