WhatsApp îți va dezactiva contul dacă nu ești de acord cu termenii și condițiile

WhatsApp, deținut de Facebook, partajează deja cu compania mamă (dar vitregă) o serie de informații care ar trebui să fie confidențiale

WhatsApp a anunțat că va dezactiva conturile tuturor utilizatorilor care nu vor accepta termenii și condițiile până în luna mai a anului 2021, scrie BBC. Pe larg, contul oricui nu ba acorda bifa necesară noilor condiții controversate impuse de companie, riscă să dispară în neant. Ștergerea acestuia nu se va întâmpla imediat, ci la aproximativ 120 de zile de inactivitate.

Timp de câteva săptămâni, apelurile și notificările vor continua să funcționeze, a informat TechCrunch.

Noile condiții impuse de WhatsApp au ridicat multe semne de întrebare utilizatorilor fideli, problema securității și partajării datelor fiind pusă la îndoială. Astfel, mulți dintre cei care foloseau, până acum, un cont de WhatApp pentru a trimite mesaje scrise, audio sau video, au migrat deja pe rețele alternative ca Signal sau Telegram, preventiv.

WhatsApp a anunțat controversatul update în ianuarie

WhatsApp, deținut de Facebook, partajează deja cu compania mamă (dar vitregă) o serie de informații care ar trebui să fie confidențiale în mod obișnuit – ca de exemplu adresa de IP a utilizatorului, dar și informații relevante despre cumpărăturile pe care acesta le face. Regatul Unit face exepție, în momentul de față, de la asemenea practici, întrucât legile în vigoare reglementează protecția datelor. Astfel, din câte se poate observa, cel mai probabil că viitoarele scursuri de informații vor depinde, strict, de legislația țării din care fiecare utilizator face parte.

Citește și: WhatsApp își informează, din nou, utilizatorii