Doi bărbați din Cluj, anchetați pentru că au vrut să vândă apartamente pe care nu le dețineau 

Cei doi bărbați, de 37, respectiv 63 de ani, s-ar fi dat drept proprietarii mai multor apartamente din Cluj-Napoca,

Doi bărbați din Cluj sunt anchetați pentru înșelăciune, după ce ar fi încercat să vândă mai multe apartamente pe care nu le dețineau, de fapt, în acte. În nici 4 luni, cei doi au încercat să inducă în eroare 19 persoane, iar într-unul dintre cazuri, ar fi luat chiar și avans de 15.000 de euro, potrivit digi24.ro.

Faptele, spun procurorii, au avut loc în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023. Cei doi bărbați, de 37, respectiv 63 de ani, s-ar fi dat drept proprietarii mai multor apartamente din Cluj-Napoca, pe care voiau să le vândă. 

„Cei doi bărbați, împreună cu un altul de 58 ani, ar fi încercat să inducă în eroare un număr de 19 de persoane, cu care ar fi discutat telefonic și personal, prezentându-le ca adevărate împrejurările mincinoase referitoare la o ofertă de vânzare a unor apartamente din Cluj-Napoca, deși nu exista posibilitatea materială și juridică pentru a fi transferat un astfel de drept de proprietate”, a transmis IPJ Cluj. Bărbații ar fi folosit nume false și calități mincinoase.

În urma discuțiilor purtate, într-unul dintre cazuri s-a ajuns chiar la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare pentru un apartament din Cluj-Napoca, ocazie cu care clienții ar fi plătit 15.000 de euro avans

. „Cei doi bărbați de 37 și 63 de ani ar fi indus și menținut în eroare două persoane, cu scopul de a obține foloase patrimoniale, ca urmare a încheierii unui antecontract de vânzare-cumpărare, cu referire la un apartament din Cluj-Napoca, deși nu exista posibilitatea materială și juridică pentru a fi transferat un astfel de drept de proprietate. În acest caz, a fost creat un prejudiciu de 15.000 de euro, reprezentând suma remisă bărbatului în vârstă de 37 de ani”, spun polițiștii.
În baza probelor de la dosar, bărbatul de 63 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și a fost plasat, ulterior, sub control judiciar pentru 60 de zile. Bărbatul de 37 de ani, în schimb, s-a ales cu mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind arestat deja într-o altă cauză. Întârzieri ale unor curse Wizz Air pe aeroportul Otopeni