Putin, apariție surpriză la summit-ul de la DAVOS

Președintele rus, convins că valorile tradiționale nu trebuie uitate

Cu toate că prezența sa la summit-ul de la DAVOS nu se afla în programul preconferinței, președintele rus Vladimir Putin a participat, oricum, la aceasta, oferind un set de declarații controversate, relatează CNBC, citat de G4Media.

Astfel, Putin a profitat de ocazie și a avertizat, în cursul zilei de miercuri, la Forumul Economic Mondial, că omenirea urmează să traverseze o criză de proporții, asemenea celei întâmplate în perioada cuprinsă între 1920-1930, punctând pe instabilitatea financiară, însă și pe cea socială, cea din urmă ducând la revolte de amploare.

Reamintim că Rusia s-a confruntat, în perioada aceasta, cu proteste desfășurate în multe dintre orașele Federației, inclusiv în capitală, principala nemulțumire a protestatarilor fiind politica „dictatorială” impusă de Vladimir Putin atât țării, cât și cetățenilor acesteia. Protestele au fost urmate de violențe și de arestări în masă.

Citește și: Rusia, sătulă de Putin: primele proteste, primele arestări

Putin acuză pandemia pentru ceea ce se întâmplă în Rusia – voalat

„Pandemia de coronavirus a devenit o problemă majoră pentru omenire şi a accelerat schimbările structurale, ale căror condiţii preliminare existau deja. Avem toate motivele să credem că tensiunile ar putea fi agravate şi mai mult”, a spus Putin.

Și pentru că ocazia nu putea fi scăpată, președintele rus a punctat pe necesitatea păstrării „valorilor tradiționale” și a libertății fundamentale, așa cum, probabil o înțelege acesta.

„În secolul 20, eşecul şi incapacitatea de a rezolva astfel de probleme au dus la catastrofalul Al Doilea Război Mondial. Desigur, în zilele noastre un astfel de conflict nu este posibil, sper că în principiu nu este posibil, deoarece ar însemna sfârşitul civilizaţiei noastre. Dar aş dori să reiterez că situaţia s-ar putea dezvolta în mod imprevizibil şi necontrolat dacă vom sta fără să facem nimic pentru a evita acest lucru. Şi există posibilitatea ca noi să experimentăm un prăbuşire reală a dezvoltării globale, care ar putea duce la o luptă a tuturor împotriva tuturor.”, a mai declarat Vladimir Putin, potrivit sursei citate.

Citește și: Polonia a interzis avorturile, cu mici excepții