USR PLUS, PNL și UDMR, în focurile negocierilor

USR PLUS spune că această coaliție nu are ca scop susținerea PNL, ci formarea unui Guvern responsabil, în folosul românilor

USR PLUS, PNL și UDMR s-au întâlnit, în cursul zilei de astăzi, la Vila Lac, pentru a negocia viitorul coaliției de guvernare de centru-stânga, formată din cele trei entități politice.

„Trecem printr-o: o criză sanitară de proporții peste care se suprapune o criză economică ale cărei dimensiuni nu le putem anticipa încă; e inevitabilă o criză socială. Ultimul lucru de care România mai are nevoie este o criză politică”, a scris Wiener pe Facebook, parte din echipa adusă de USR PLUS la negocieri.

USR PLUS promite să se țină tare

De altfel, senatorul USR PLUS a mai spus că acum, mai mult decât oricând, este nevoie ca politica românească să dea dovadă de maturitate, sugerând că orgoliile nu-și au rostul, de vreme ce acum s-ar putea contura o variantă de guvernare pentru următorii patru ani. Mai mult decât atât, Wiener a mai spus că această coaliție nu are ca scop susținerea PNL, ci formarea unui Guvern responsabil, în folosul românilor.

„Nu este vorba de formarea unui Guvern <în jurul PNL> ci de PNL și UDMR. E momentul să renunțăm la narativele electorale; chiar și în formulări. Următoarele alegeri sunt peste 4 ani. Acum e vremea parteneriatelor mature în numele cetățenilor, nu pentru câștiguri de imagine pe termen lung. Nu intrăm în coaliție pentru a sprijini o guvernare PNL ci pentru a oferi românilor o coaliție de guvernare responsabilă cu o majoritate parlamentară în spate și cu o agendă comună agreată; într-o formulă rezultată democratic din vot”, a mai scris Adrian Wiener.

De asemenea, cu puțin timp înaintea începerii negocierilor, liderul UDMR Kelemen Hunor declara: „Peste puţin timp începem discuţiile pentru formarea unui nou guvern. În primul rând avem nevoie de un program de guvernare care răspunde la aşteptările societăţii. Punerea în aplicare al unui astfel de program presupune un guvern bine structurat şi un parlament cu o majoritate stabilă. Doar colaborarea de bună credinţă poate creşte nivelul de încredere. Noi vrem ca ţara noastră să ofere o şansă mai bună pentru fiecare om”.

„Totuși, trebuie să spun că sunt două funcții foarte importante la nivelul statului, Parlament și Guvern, prim-ministru și președintele Camerei Deputaților. Într-un parteneriat adevărat nu un singur partid poate să aibă ambele funcții”, declara primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la Digi24.ro.

Citește și: Cu cine pleacă Barna la drum spre guverare?

#News