Cu cine pleacă Barna la drum spre guverare?

Mâine, la ora 9:00, Alianța USR PLUS este așteptată la negocieri

Potrivit surselor, mâine la ora 9:00, Alianța USR PLUS este așteptată, împreună cu UDMR, la Vila Lac pentru a începe negocierile cu privire la viitoarea coaliție de guvernare dintre cele trei entități politice. Potrivit altor surse, alianța pare să aibă un plan bine stabilit și este greu de crezut că va accepta toate condițiile impuse, fără un minim de negociere în prealabil. Cel puțin astea sunt promisiunile liderilor politici ai USR PLUS.

„Discuţiile pentru formarea coaliţiei de guvernare au început. În această dimineaţă am participat alături de colegul meu Dragoş Tudorache la o primă discuţie cu preşedinţii PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor. La prima parte a întâlnirii a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Începând de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR – pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului Cabinet şi continuând cu structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare”, scria Barna pe Facebook.

Dan Barna: „Suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie”

„Am discutat, de asemenea, necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică şi a principiilor de colaborare loială şi corectă. Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi după învestirea noului Parlament să avem şi noul Guvern. În acelaşi timp, suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura Guvernului şi a viitorului Parlament”, mai spunea Dan Barna.

Astfel, echipa care va participa la negocierile de la Vila Lac ar putea fi formată din:

– politic: Dan Barna, Dacian Cioloş, Dominic Fritz, Dragoş Tudorache, Vlad Voiculescu, Ionuţ Moşteanu.

– program de guvernare: Cristian Ghinea, Claudiu Năsui, Lucian Stanciu Viziteu, Stelian Ion, Dragoş Pîslaru, Anca Dragu, Victor Giosan, Alin Mituţa.

parlament: Cătălin Drulă, Radu Mihail, Cristina Prună, Silvia Dinică, Oana Ţoiu, Andrei Lupu, Ştefan Pălărie.

Citește și: Clotilde Armand intră în conflict cu Nicușor Dan

#News