Turcan, către Ciolacu: „PSD era cât pe ce să scoată țara din Uniune”

Turcan îi reamintește lui Ciolacu că nicio formațiune parlamentară nu vrea să facă alianță cu PSD

În urma insistențelor liderului PSD Marcel Ciolacu, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan îi răspunde acestuia, cu subiect și predicat, enumerându-i motivele pentru care social democrații nu pot propune un premier care să și treacă, în următorul Executiv.

Potrivit Ralucăi Turcan, PSD ar fi pierdut încrederea electoratului, amintind că aceștia ar fi fost la un pas de a scoate România din Uniunea Europeană, pe vremea „dictaturii” Dragnea. Mai mult decât atât, este de părere Turcan, nicio formațiune parlamentară nu și-ar dori, în acest moment, să se alieze cu PSD, astfel că, potrivit regulilor aferente, social democrații nu au cum să guverneze, pentru că nu dețin 50%+1, cu toate că au ieșit pe primul loc la alegerile parlamentare.

Turcan îl invită pe Ciolacu să se gândească

„Câteva lucruri la care ar fi trebuit să se gândească Marcel Ciolacu înainte de a se plânge la liderii europeni:

  • 30% NU este egal cu 50%+1 și nicio formațiune parlamentară nu dorește să facă majoritate cu PSD;
  • Nu mai departe de anul trecut, Viorica Dăncilă a certat țările UE în Parlamentul European pe motiv că se amestecau în ”treburile interne”, iar PSD era cât pe ce să scoată țara din Uniune, cu ordonanțele pro-infractori;
  • PSD și-a bătut joc de fondurile pe care Uniunea Europeană le alocase României, peste 500 de milioane de euro fiind în pericol de a fi pierduți la sfârșitul guvernării Dăncilă, asta după ce toate marile proiecte pe bani europeni fuseseră blocate.
  • Când nu ai capacitate politică de a propune un program de guvernare susținut de o majoritate, când nu ai competența să investești în proiecte de dezvoltare, când nu ai căderea morală să vorbești despre respectarea legilor, prioritatea nu trebuie să fie spectacolul, ci propria reformare. La asta trebuie să se gândească Marcel Ciolacu în acest moment.
  • În rest, rămâne cum au votat românii: pregătim o majoritate și o guvernare de dreapta pentru următorul mandat”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citește și: Ciolacu vede o nouă „Convenție Democratică”

#News