Punerea în funcție de ieri a lui Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ a dat multe bătăi de cap tuturor, inclusiv lui Dan Barna, președintele USR. Astfel, acesta sare în apărarea colegilor săi de partid, afirmând că un vot din partea USR pentru Florin Iordache ar fi fost imposibil.

„Colegii mei au ieşit. Ce reacţii să ai la un vot firesc? Reacţiile apar pentru că suntem în campania electorală. Încercăm să prostim românii. Nu s-a votat cu Iordache, cum am putea să o facem?”, a declarat Dan Barna, astăzi.

Mai mult decât atât, Dan Barna subliniază faptul că orice sugestie a vreunui blat la vot este absurdă, astfel că îi dă premierului Ludovic Orban replica, adăugând că acuzația este una nefondată.

„Domnul Iordache a câştigat cu o majoritate foarte largă. Voturile USR nu sunt acolo şi nici nu aveau de ce să fie. Orice afirmaţie sau sugestie că ar fi fost vorba despre un blat o resping categoric şi este absurd”, a adăugat Dan Barna.

Barna insistă pe ideea că USR este un partid transparent, astfel că nu ar fi avut cum să voteze cu Florin Iordache

„Cum aş putea eu să le spun colegilor mei să voteze cu Iordache? USR este un partid transparent. Vă imaginaţi că, dacă aş fi spus unui coleg din USR – „Bă, votăm cu Iordache” nu ar fi apărut pe 700 de burtiere? Serios acum. Eu înţeleg disperarea PNL să sugereze că ei sunt – vezi Doamne – singurii care luptă pentru România”, a mai spus Barna.

Ce spunea Ludovic Orban

”PNL a avut candidat pe domnul Zegrean și toate voturile obținute de candidatul nostru au fost din partea parlamentarilor PNL.

După cum arată rezultatele, nu există altă variantă, dacă ne uităm la voturile obținute de Iordache și de candidatul USR, altă concluzie nu se poate trage (au votat împreună PSD și USR n.r.)

Noi am avut un candidat serios, un candidat care a condus CCR, un candidat cu experiența necesară pentru a conduce o instituție precum Consiliul Legislativ.”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Zegrean, chemat să facă figurație, cât timp majoritatea îl votează pe Iordache

#News