O întrebare pe buzele tuturor, inclusiv ale jurnaliștilor aflați la conferința de presă susținută de premierul Orban, a fost cea legată de discrepanța dintre închiderea școlilor și păstrarea programului pentru creșe și grădinițe. În opinia lui Ludovic Orban, în creșe și grădinițe nu s-ar fi înregistrat cazuri de infectare, astfel că închiderea lor nu s-ar fi justificat.

Ludovic Orban, despre crește și grădinițe: „Ele nici nu au fost incluse în HG semnată în comun de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”

„Ele nu sunt în zona de controlare a Ministerului Educației. Creșele țin de autorități locale, iar afterschool-urile oarecum la fel. În ceea ce privește afterschool-urile, știți că am permis funcționarea lor pe perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri. Sunt mulți părinți care sunt ajutați de aceste afterschool-uri ca să poată să-și desfășoare activitatea profesională și atât timp cât ele nu au generat infecții suplimentare nu am considerat că este necesar închiderea. Ele nici nu au fost incluse în HG semnată în comun de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a spus Orban.

Sectorul HORECA nu i-a produs niciun fir de păr alb premierului

Și pentru că una dintre cele mai mari nemulțumiri se învârte în jurul subiectului HORECA, premierul Ludovic Orban a declarat, într-o primă instanță, în mod ironic, că nu are niciun fir de păr alb, întrucât HORECA stă, în opinia sa, destul de bine, mai ales având în vedere măsurile de amânare a plății taxelor, măsura de somaj tehnic și programul flexibil de muncă.

„Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură. Noi am avut multe scutiri, masura de șomaj tehnic, măsura de program flexibil de muncă, IMM Invest în care HORECA e pe locul 3. Sigur că am discutat și asupra altor forme de sprijin. Când va fi cazul, vom decide. Să nu uităm că avem și programul de granturi sau alte programe care vin în sprijinul HORECA cum este programul lansat pentru restaurante, hoteluri. Nu noi suntem de vină că a apărut această pandemie. Și alte țări iau decizia să închidă această ramură”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.

Citește și: Berbeceanu, cu șanse mari de a deveni noul Prefect al Capitalei

#News