Profesor condamnat la închisoare pentru cultivarea de ciuperci halucinogene în apartament 

Profesorul a plasat pe piața drogurilor prafurile halucinogene timp de doi ani, la percheziții polițiștii descoperind peste 44.000 de lei, obținuți din afacere

Sursa foto: Pixabay

Cinci ani de închisoare cu executare a primit Tudor C., un profesor de chitară în vârstă de 44 de ani din București, găsit vinovat de trafic de droguri de mare risc, potrivit ziare.com. Bărbatul dezvoltase într-un apartament închiriat în sectorul 6 al Capitalei o cultură de ciuperci halucinogene, afacere ilegală catalogată de anchetatori drept de ”anvergură”. 

Timp de doi ani, profesorul a plasat pe piața drogurilor prafurile halucinogene, la percheziții polițiștii descoperind peste 44.000 de lei, obținuți din afacerea cu ”extract de stele”.

Tribunalul București a admis sesizarea cu acordul de recunoaștere a  vinovatie în cazul profesorului Tudor C. și a dispus pedepsirea acestuia cu închisoare în regim de detenție, dat fiind amploarea afacerii ilegale cu substanțe halucinogene. Sentința din 14 iulie 2023 nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunțare.Pe 16 martie 2023 procurorii DIICOT au efectuat percheziții în apartamentul de patru camera închiriat de profesorul Tudor C. într-un bloc din sectorul 6 al Capitalei. Anchetatorii aveau informația de la o colaboratoare a profesorului care a explicat de unde se aprovizionează cu droguri și cum sunt acestea produse artizanal.

 Când au intrat în apartament, polițiștii au descoperit o cultură ”de anvergură” de ciuperci halucinogene, bucătăria și alte două camere fiind destinate culturii, fiind descoperite instalații, rafturi, recipiente destinate afacerii

 Una dintre camere era amenajată și utilizată sub formă de laborator, aici fiind identificate mai multe rafturi pe care erau amplasate cutii din plastic transparent în care se regăsesc culturi de ciuperci în diferite stadii de creștere. Tot aici au fost identificate rafturi din lemn pline cu borcane din sticlă cu capac care conțineau micelii amestecate cu secară. Pe  rafturi s-au identificat diverse soluții necesare culturii de ciuperci, fertilizatori, dar și ustensile necesare măcinării sau extragerii de substanță. Bucătăria era extinderea laboratorului principal, unde erau deshidrate ciupercile cu ajutorul unei aparaturi special,  măcinate și porționate.

Tot în bucătărie, în frigider, au fost identificate seringi pline cu spori de ciuperci halucinogene, dar și borcane din sticlă care conțineau DMT – dimethyltripthamine, un drog extrem de intens, care induce efecte halucinogene psihedelice.

De cele mai multe ori este inhalat, dar se practică şi administrarea orală sau în substanțe precum Ayahuasca. În dormitor au fost găsite teancuri de bani, fiecare având atașat un bilet în care era notat pentru ce urma să fie cheltuit. Tot aici era depozitat produsul finit, pulberea porționată, care urma să fie vândută. Aproape 600 de capsule cu praf de ciuperci halucinogene au fost găsite la percheziții, dar și alte câteva kilograme de ciuperci care urmau să fie preparate pentru vânzare.

Superstiții și tradiții de Sfântul Ilie