Percheziții de amploare în București și Ilfov, într-un dosar cu un prejudiciu de 28.000.000 de lei

Asociatul unic al unei societăţi comerciale, cetăţean străin, împreună cu alte trei persoane, ar fi constituit un grup infracţional organizat, pentru prejudicierea unei alte societăţi comerciale

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, împreună cu procurorii DIICOT desfăşoară joi 23 de descinderi în Bucureşti şi în Ilfov într-un dosar de înşelăciune în care prejudiciul adus persoanei vătămate este de aproximativ 28.000.000 de lei, potrivit stiripesurse.ro.

”Astăzi, 20 iulie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 23 de percheziţii domiciliare, în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire”, anunţă IGPR.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2021, asociatul unic al unei societăţi comerciale, cetăţean străin, împreună cu alte trei persoane, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat alţi trei membri, pentru prejudicierea unei alte societăţi comerciale, prin crearea unor false relaţii comerciale, prejudiciul adus persoanei vătămate ridicându-se la aproximativ 28.000.000 de lei.

Liderul grupului infracţional i-ar fi prezentat persoanei vătămate o parte dintre membrii grupului ca fiind persoane influente în mediul de afaceri, cu contracte încheiate cu instituţii ale statului, pentru a o determina să încheie contracte cu societatea sa.

Membrii grupului infracţional ar fi contractat aproximativ 2.500 de tone de produse agricole (din care s-au livrat 1.150 de tone), iar pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate, pentru restul cantităţii, ar fi fost emise bilete la ordin. Următorul contract, având ca obiect 220 de autovehicule de transport, ar fi fost prezentat tot ca o achiziţie destinată unei instituţii publice, care urma să fie achitat tot cu bilete la ordin, persoana vătămată livrând 80 de astfel de autovehicule, pe care membrii grupului le-ar fi depozitat în diverse locaţii, în vederea valorificării. La data scadentă, persoana vătămată a constatat că biletele la ordin, emise pentru ambele contracte, nu ar fi avut acoperire.

Audierea persoanelor bănuite, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, se va desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

Superstiții și tradiții de Sfântul Ilie