Foto: Sanctuarul NIMA

Cum poți să faci o faptă bună?

Deși pentru unii o faptă nu este chiar atât de ușor de realizat, pentru ceilalți, cei cu suflet probabil, o astfel de acțiune devine parte din natura lor. Cam cum e și pentru cei de la Sanctuarul Nima, cel destinat animalelor de fermă salvate de la o viață crudă.

Despre Sanctuarul Nima, raiul animalelor de fermă

Dacă un cătel sau o pisică are câteva șanse în plus de a avea o viață mai bună, nu același lucru se poate spune și despre animalele de fermă. Haideți să fim serioși, o văcuță, o oiță ori un căluț, nu e un animal la fel de „adoptabil”. Însă chiar și așa, asta nu le face pe animalele de fermă mai puțin demne de a avea parte de o viață frumoasă. În ideea aceasta au luat naștere cei de la Nima, o gașcă de oameni inimoși, puși pe fapte mari.

„Anul trecut ne-am propus să cumpărăm prima păşune pentru văcuţele din Sanctuarul Nima (Județul Argeș). O păşune de 14,000 m², aflată foarte aproape de sanctuar, de care văcuţele au reală nevoie pentru a trăi o viaţă bună şi fericită. „Cu ajutorul vostru, chiar am strâns 36% din fondurile necesare (contravaloarea a 5,000 de m² din întreaga suprafaţă a păşunii), iar în anticiparea vânzării, proprietarul ne-a permis să o folosim toată vara, spre fericirea enormă a văcuţelor.  Ne bucurăm să vă anunţăm că acum câteva zile am semnat şi contractul de cumpărare a păşunii, după multe luni de lucrări cadastrale, intabulări şi proceduri administrative specifice vânzării terenurilor extravilane”, arată reprezentanţii sanctuarului. 


Citește și: Pericolul Canin: sau cum să înveți să neiubești un câine

Olimpiada Compașiunii, un proiect menit să ajute

Întrucât, de cele mai multe ori, inima voluntarilor nu este direct proporțională cu buzunarul, uneori este nevoie de ajutor. Așadar, acestea fiind spuse, cei de la Sanctuarul Nima au găsit o metodă ingenioasă prin care să dea oamenilor cu suflete mari ocazia de a-i ajuta să ajute.

Fiind nevoie de o pășune suplimentară, unde animalele de fermă să pască liniștite și fericite, Nima a combinat compasiunea cu pășunea, din acest joc de cuvinte rezultând „compașiune”, Olimpiada Compașiunii, dând, astfel, startul unui șir de donații cu premii. Totul pentru ca animalele de fermă din sanctuarul lor să poată avea loc destul de pășunat, numărul acestora fiind în creștere.

Despre ce este vorba, mai exact? Donezi o sumă de bani în contul celor de la Nima și ai toate șansele să primești din partea acestora premii simbolice, care să-ți facă mai apoi și ție viața mai frumoasă și să-ți servească ca amintire. Suvernirurile-premii se vor primi în funcție de suma donată către Nima, după cum urmează:

„ 1. Pentru o donaţie de 9 euro (43 lei, contravaloarea a 3 m² de păşune) vă oferim un magnet de frigider sau un breloc de chei.

2. Pentru o donaţie de 15 euro (71 lei, contravaloarea a 5 m² de păşune) vă oferim o cană frumos decorată cu păşunea de vis;

3. Iar pentru o donaţie de 30 euro (142 lei, contravaloarea a 10 m²de păşune), plusăm cu o sacoşă decorată cu păşunea minunată şi un cadou surpriză.”, spun voluntarii.


Pe cei de la Sanctuarul Nima îi puteți găsi pe Facebook, accesând acest link, unde puteți, de altfel, să și donați! Vă încurajăm să faceți o faptă bună!

#News