Postul de televiziunea Prima TV, patronat de Cristi Burci, va trece la Clever Media Transilvania (CMT), a anunțat Consiliul Concurenței, care a autorizat această tranzacție.

Prima TV face parte din Prima Broadcasting, companie aflată în reorganizare. CMT aparține grupului deținut de domnul Adrian Tomșa, care deține mai multe investiții în România printre care canalele TV Look (Look Plus și Look Sport), AgroTV și Profit.ro, dar și paginile Looksport, Lookplus, Lookmedica, Agrotv și Profit.ro.

„În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Concurenței.

Reamintim că pe averea lui Cristian Burci, patronul Adevărul și Prima Tv, a fost pus sechestru ca urmare urmare a unei decizii a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Structura Centrală. Burci este cercetat pentru mai multe infracțiuni economice.

Conform DIICOT, în dosarul penal în care este implicat omul de afaceri „s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.”

Citește și: DIICOT: Sechestru pe averea lui Cristian Burci, patronul Adevărul și Prima TV

#News