Ministrul Tanczos Barna: Executivul a decis plafonarea preţului lemnului, și nu Ministerul Mediului

Ministerul Mediuui a propus acordarea de compensaţii financiare.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că decizia controversată a plafonării prețului pentru lemnul de foc a venit din partea Guvernului, și nu de la Ministerul Mediului, potrivit digi24.ro.

Potrivit ministrului Mediului, propunerea sa a fost acordare a unor compensaţii financiare vânzătorilor de lemne sau beneficiarilor.

„Guvernul, nu ministerul Mediului, a decis o plafonare a preţului lemnului. Noi am făcut o propunere iniţială, din partea ministerului, de oferire de compensaţii financiare, vouchere sau direct către cel care vinde lemnul sau beneficiarul, persoană fizică, care cumpără. Deci un sistem la care am fi lucrat în detaliu, dacă decizia ar fi fost de compensare a creşterii preţului. S-a luat o altă decizie. Nu spun că este refuzată. Este în continuare pe masă coaliţiei şi eu sper că în viitorul apropiat se va ajunge la o decizie”, a spus ministrul Mediului.

Valoarea voucherelor este de „150 de lei în cazul lemnului de foc, de 500 de lei în cazul peleţilor, de 300 de lei la brichete”, a mai spus Tanczos Barna.

Miistrul Mediulu a declarat că „cifrele pot fi discutate în continuare”. Potrivit ministrului Tanczos Barna, există peste 1,7 milioane de metri cubi de lemn de foc vândut prin Sumal şi monitorizat până la destinaţie

„Eu susţin în continuare – şi am făcut propunerile inclusiv zilele trecute către conducerea coaliţiei – să se analizeze încă o dată această opţiune, pentru că ne-ar ajuta foarte mult să albim piaţa, ne-ar ajuta foarte mult să facem o trasabilitate până la consumatorul final şi în cazul lemnului de foc. Deşi s-a făcut şi anul trecut.Pentru că avem peste 1,7 milioane de metri cubi de lemn de foc vândut prin Sumal şi monitorizat până la destinaţie”, a adăugat ministrul Mediului.

Fostul edil din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, reținut preventiv pentru mărturie mincinoasă