Raed Arafat

Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, pe întregul teritoriul al României, începând cu 16 august 2020, nefiind introduse restricții suplimentare față de cele de până acum. „În urma aprobării hotărârii CNSU, astăzi venim cu Hotărârea de Guvern care propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, cu modificări minimale, fără restricții suplimentare”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Astfel se mențin recomandările autorităților în vederea reducerii răspândirii noului coronavirus, cu câteva excepții, așa cum și anunțase, vineri, premierul Orban.

Conform acestei hotărâri, „programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și Municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00. În intervalul menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul”, se arată în document.

Reamintim că de la începutul pandemiei, România a trecut prin două stări de urgență (prima a fost decretată în 16 martie 2020), iar din 15 mai au fost stări de alertă de câte 30 de zile.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.415 cazuri noi de COVID-19, din 22.914 teste efectuate. Până acum au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 31.920 pacienți au fost declarați vindecați.

Citește și: Tătaru: „Starea de alertă ar putea fi prelungită”

HashTag News