Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a precizat în cadrul ședinței de Guvern, de vineri, că vor crește și pensiile speciale, însă această majorare nu va avea impact asupra bugetului.  

„Pensiile speciale sunt compuse dintr-o parte calculată pe baza contributivității care, prin schimbarea anunțată, în mod automat vor crește, respectiv o parte consistentă care vine de la bugetul de stat și nu are niciun impact”, a spus Violeta Alexandru.

Răspunsul ministrului Muncii a venit ca lămurire pentru premierul Orban. „Am văzut o întreagă discuție legată de modul în care să se facă această majorare. Mulți au zis: să creștem pensiile mici, să facem o creștere direct proporțională cu mărimea pensiilor. Acest lucru nu este posibil. Noi nu majorăm pensiile, ci punctul de pensii. Dacă am face o majorare diferențiată procentual, am crea niște nedreptăți imense și am încălca principiul contributivității. Nu se cresc pensiile speciale în această majorare”, a afirmat Orban.

Punctul de pensie va crește, de la 1 septembrie, cu 14%, de la 1.265 lei la 1.442 de lei, iar pensia socială se va majora la 800 de lei. Legea prevedea ca această creștere să fie de 40%, însă România trece printr-o criză medicală și economică, cauzată de pandemia cu noul coronavirus.

Citește și: Violeta Alexandru: „Bravo, România mea care muncește!”

Hashtag News