Marcel Vela

Schimb tăios de replici între premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne, Marcel Vela, în cadrul ședinței de Guvern de vineri. Totul a pornit de la replica lui Vela – „Suntem cu ochii pe voi”, făcând referire la infractori. Premierul l-a „taxat” pe Vela, cerându-i să treacă la acțiuni concrete.

„Ludovic Orban: Dl. ministru Vela, am văzut că ați capturat și ați reușit extrădarea… Aici vreau să vă încurajez și să transmiteți Poliției, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranță zero față de infracționalitate.

Marcel Vela: Am înțeles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!

Ludovic Orban: Sunteți cu ochii pe ei, dar dacă numai vă uitați la ei, vă dați seama că… Trebuie să fiți cu altceva pe ei…

Marcel Vela: Și cu legea, evident.

Ludovic Orban: Aici ar trebui să asigurați o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort, atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim extrem de eficienți în orice intervenție. Iar acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsurile împotriva acestor rețele infracționale trebuie schimbați fără niciun fel de menajamente.

Marcel Vela: Am demarat mai multe controale și chiar la nivelul municipiului București este trimis Corpul de Control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidență în ultima perioadă.

Ludovic Orban: Adică la nivelul secțiilor de poliție, unde, să zic, se face legătura directă, trebuie făcută o evaluare foarte serioasă. Aici aveți structuri care au capacitatea de a face aceste evaluări și de a stabili foarte clar unde sunt necesare schimbări.”, a fost dialogul dintre cei doi.

Același mesaj a fost folosit de Marcel Vela și săptămâna trecută, când îi încuraja pe români să aibă încredere în instituțiile statului în combaterea criminalității.

Citiți și: Oficial. Încă o lună de stare de alertă

HashTag News