Profesoară de biologie din Constanța, concediată pentru că a refuzat să treacă notele în catalogul electronic

Profesoara refuza să acceseze catalogul electronic“de teama virușilor”, spune inspectorul școlar general din Constanța, Sorin Mihai.

O profesoară de biologie de la un liceu din Constanța a rămas fără loc de muncă deoarece a refuzat să treacă notele în catalogul electronic. După ce a verificat acuzațiile aduse în iunie anul acesta, unei profesoarei de biologie, Comisia disciplinar ă a Colegiului Tehnic Energetic din Constanța a decis să-i întrerupă contractul de muncă, deoarece profesoara a refuzat să treacă notele elevilor în catalogul electronic al instituției, potrivit g4media.ro.

Profesoara avea notele trecute pe un caiet, dar refuza să acceseze catalogul electronic “de teama virușilor”, spune inspectorul școlar general din Constanța, Sorin Mihai.

 Profesoara nu este la prima abatere. În decursul anilor, au fost mai multe sesizări pe numele său, una chiar similară: la alt liceu la care predă, în urmă cu 3 ani, profesoara de biologie refuza să le spună notele copiilor sau părinților. Consiliul disciplinar de la acest liceu a decis atunci sancționarea profesoarei cu diminuarea salariului. În prezent ea predă la acest liceu, unde are normă parțială, spune inspectorul școlar general din Constanța, Sorin Mihai. Profesoara de biologie a fost concediată de la Colegiul Tehnic Energetic Constanța, după ce comisia de disciplină din cadrul Colegiului a stabilit că acuzațiile aduse profesoarei în luna iunie, se adeveresc.

Aceasta a refuzat să pună note elevilor în catalog pe tot parcursul anului școlar, iar la final de an, elevii riscau să rămână cu mediile neîncheiate

. Profesoara nu voia să treacă notele în catalogul electronic pe motiv că acesta ar conține “viruși”, spune inspectorul general școlar județean Constanța, Sorin Mihai. Colegiul Tehnic Energetic Constanța este inclus în programul pilot prin care scolilor le este permis să folosească acest tip de catalog. Din acest motiv, Comisia de disciplină a stabilit că prin refuzul profesoarei de a pune note în catalogul electronic a fost încălcat regulamentul școlii.

Aproape jumătate dintre locuitorii Capitalei nu vor avea apă caldă până pe 11 august