Aproape jumătate dintre locuitorii Capitalei nu vor avea apă caldă până pe 11 august

Este vorba despre Sectoarele 2 şi 3, cartierele Aviaţiei, Floreasca şi Calea Dorobanţilor din Sectorul 1

Furnizarea apei calde va fi oprită până pe 11 august în Sectoarele 2 şi 3, precum şi în cartierele Aviaţiei, Floreasca şi Calea Dorobanţilor din Sectorul 1, având în vedere că simultan cu oprirea CTE Sud pentru revizia anuale au fost începute şi lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud în zona Străzii Releului, cât şi în Căminul Releului, potrivit g4media.ro.

Potrivit unui comunicat al Termoenergetica, în Căminul Releului vor fi începute lucrările de importanţă „majoră” pentru viitoarea funcţionare a sistemului de termoficare.

Acesta este un cămin în care sunt amplasate vanele ce fac legătura între Magistralele 3 Sud şi Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud şi CTE Progresu. În următoarele zile vor fi refăcute toate armăturile şi conductele din interiorul căminului, care este unul dintre cele mai mari cămine din reţeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi.

Expertiza lui a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistenţă, cauzate în mare parte de lipsa investiţiilor. 

Vor fi remediate zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată; în care armătura longitudinală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât şi-a redus diametrul la mai puţin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată); zone unde armătura transversală din grinzi este afectată de rugină şi şi-a redus diametrul cu circa 5 milimetri. Tot în această perioadă se vor executa lucrările de înlocuire a aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1.200 milimetri şi alţi aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1.000 de milimetri. De asemenea, vor fi înlocuite şi două vane cu diametrul de 1.000 de milimetri şi alte vane de golire sau de aerisire.

 Doi tineri, surprinși de camerele de supraveghere furând 71 de tablete de la o școală din București