Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a declarat în debutul ședinței de consiliu general că își dorește ca locuitorii Bucurețiului să aibă o viață mai bună, așadar are în plan o serie de proiecte dedicate lor, oamenilor, prin care să crească nivelul de trai și de confort.

Gabriela Firea: „Prin proiectul “DONEAZĂ PLASMĂ, SALVEAZĂ VIATĂ”, îmi doresc că pacienții cu forme grave de Covid-19 să poată fi tratați prin transfuzii cu plasmă”

„În ședința Consiliului General de astăzi propun, că și până acum, proiecte dedicate oamenilor, pentru că bucureștenii să trăiască mai bine în orașul lor. Prioritare sunt în această perioadă cele pentru sănătate. Prin proiectul “DONEAZĂ PLASMĂ, SALVEAZĂ VIATĂ”, îmi doresc că pacienții cu forme grave de Covid-19 să poată fi tratați prin transfuzii cu plasmă de la pacienții vindecați care au dezvoltat anticorpi.
Pentru un bolnav de cancer, orice informație venită la timp face diferență dintre viață și moarte. Proiectul “Testarea BRCA” va ajută 500 de oameni să afle dacă există probabilitatea reapariției cancerului de sân în 10 ani de la diagnosticare.”, a spus Gabriela Firea, la începutul ședinței de Consiliu General.

Un al doilea punct important pe lista de priorități a Gabrielei Firea este consolidarea clădirilor de patromoniu din Capitală, menționând că un proiect în acest sens este deja în derulare, o serie de cladiri din București beneficiind de consolidări. Se dorește continuarea, prin includerea a mai multor imobile în program.

„Consolidarea clădirilor din București este de asemenea un program cu care ne mândrim, căci doar în actualul mandat am reușit să reabilitam de zece ori mai multe clădiri decât în ultimii 30 de ani. Astăzi propun includererea mai multor imobile în programul de reducere a riscului seismic.”, a mai declarat primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

Citește și: Firea: „Avem o certitudine: școala începe pe 14 septembrie. Dar avem foarte multe incertitudini”

#News