Victor Ponta

Invitat într-o emisiune de televiziune, liderul PRO România Victor Ponta a sugerat că își dorește cu toată ardoarea ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban să devină realitate, și mai mult decât atât, să și treacă de Parlament.

„Domnul Ciolacu, dacă rupe amantlâcul din ultimele luni, e foarte bine, pentru că guvernul PNL a fost investit de PSD. Dacă se depune moțiunea de cenzură, înseamnă că s-a terminat amantlâcul. Daca moțiunea trece sau nu trece nu știm, domnul Iohannis e foarte bine informat si probabil că știe cum vor vota parlamentarii”, a spus Ponta, miercuri, la B1Tv.

Victor Ponta este de părere că moțiunea ar avea toate șansele să treacă dacă UDMR ar vota.

„Dacă UDMR votează, 100% trece; dacă nu o votează, probabil că nu trece pentru că Pro Romania și PSD nu avem împreună 233 de voturi”, a adăugat Ponta.

Victor Ponta: „Jó Napot Kivánok, PNL”

„Serios? Bine. Hai că discutăm după. Jó Napot Kivánok, PNL, va fi de data asta”, a adăugat Victor Ponta, întrebat dacă UDMR va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Și ca să fie lucrurile și mai clare, președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, la rândul său, că nu are de gând să voteze moțiunea de cenzură întrucât, în această perioadă ar fi de bun augur să se rezolve alte probleme strigente.

„Noi nu vom semna o moţiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun că în acest moment discutăm despre o… doar teoretic, că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii (…). Nu cred că în perioadele când sunt alte probleme e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional, o instituţie constituţională, un instrument politic în mâna Opoziţiei”, a precizat liderul UDMR Kelemen Hunor, la RFI.

Citește și: Ciolacu: „Luni vom depune moțiunea de cenzură”

#News