Gabriela Firea

Edilul Capitalei Gabriela Firea a vorbit despre începerea școlii și, în mod deosebit, despre condițiile în care aceasta urmează să înceapă. În opinia Gabrielei Firea, singura certitudine a situației de față o reprezintă data la care urmează să înceapă anul școlar 2020-2021, toate celelalte detalii rămânând sub semnul întrebării.

Gabriela Firea cere Guvernului să prezinte toate informațiile referitoare la începerea școlii

„Aș vrea să știu dacă se depune același efort în această perioadă pentru a-i informa pe părinți și pe profesori în legătură cu începerea anului școlar, pentru că sunt foarte multe îngrijorări reale în această privință. Avem o certitudine: școala începe pe 14 septembrie. Dar avem foarte multe incertitudini: cum se va începe școala, care sunt măsurile luate de Ministerul Educației și de Ministerul Sănătății astfel încât copiii românilor să poată merge la școală în condiții sigure, să nu fie pericol nici pentru ei, nici pentru profesori.

Am vorbit cu foarte mulți colegi din țară. Și directorii de școli, și primarii, și președinții de consilii județene, asupra cărora s-a aruncat toată responsabilitatea, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură ghidul promis de la guvern și normele pentru începerea anului școlar. Deocamdată nu se întâmplă nimic și pur și simplu declarații de genul „părinții și profesorii trebuie să facă triajul elevilor”, „primarii și președimții consiliilor județene trebuie să ia măsuri pentru distanțare și pentru toate celelate obligații pe care le avem în pandemie” sunt declarații iresponsabile. A veni ca guvern unic în Europa de această manieră să spui „pe mine nu mă interesează, transferă către părinții și către autoritățile locale aceste responsabilitări”, eu cred că lucrurile vor fi sanționate.”, a spus Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei: „Astfel de răspunsuri așteptăm, despre școală, nu despre interlopi”

„Repet: aș folosi timpul de exprimare, timpul de declarații pentru a-i informa pe cetățeni cu onestitate ce se va întâmpla odată cu începutul anului școlar. Astfel de răspunsuri așteptăm, despre școală, nu despre interlopi”, a mai declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Citește și: Firea pune la îndoială capacitatea lui Nicușor Dan de a fi primar

#News