FOTO facebook

În Capitală, au fost deschise patru cabinete stomatologice, unde sunt așteptați copiii cu urgențe stomatologice. Vestea și mai bună este că cei mici vor fi tratați gratuit, a anunțat primarul Gabriela Firea.

„Am deschis 4 cabinete stomatologice unde vor fi tratați gratuit copiii care prezintă urgențe stomatologice. Programările la aceste cabinete stomatologice se vor realiza prin intermediul unui call center – 0374 887 887. Cabinetele funcționează zilnic în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar în weekend între orele 9.00 – 16.00.

4 cabinete stomatologice pentru urgențe

M-am aflat astăzi în Regie, la Universitatea Politehnica, unde Primăria Capitalei, prin ASSMB, cu sprijinul Universității Politehnice București, a amenajat și a obținut avizarea a 4 cabinete stomatologice, care, deși de obicei deservesc studenții UPB, acum sunt destinate copiilor care prezintă urgențe stomatologice”, a scris Firea pe Facebook.

Din dorința de a-i ajuta pe copiii cu urgențe stomatologice, care nu mai suportă amânare, edilul Capitalei a găsit varianta perfectă: patru cabinete de specialitate vor asigura, GRATUIT, în condiții de maximă siguranță, asistența de care au nevoie cei mici.

„În contextul instituirii stării de urgență și a închiderii cabinetelor stomatologice, majoritatea urgentelor stomatologice se îndreptau spre Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială (OMF), aflat în subordinea Primăriei Capitalei, care se confrunta, până acum, cu un număr mare de pacienți, atât adulți, cât și copii.

Gratuit pentru copii

Din dorința de a degreva Serviciul de urgență al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și de a veni în întâmpinarea tuturor copiilor care au în această perioadă probleme stomatologice, Primăria Capitalei prin ASSMB, cu sprijinul UPB, a decis ca cele 4 cabinete de specialitate din cadrul universității, să fie destinate copiilor și să asigure, GRATUIT, în condiții de maximă siguranță, asistență stomatologică de urgență pentru copii.

Cele 4 cabinete sunt dotate cu unituri dentare moderne, achiziționate în 2019, fiind deservite de o stație de sterilizare cu 4 autoclave.

De asemenea, trei echipe, formate din câte un medic și un asistent medical, sunt la datorie în aceste cabinete, iar o altă echipă realizează triajul epidemiologic al pacienților și aparținătorilor. Medicii și asistenții medicali sunt cu toții angajați ai Rețelei de Medicină Școlară și Universitară din cadrul ASSMB”, a mai spus edilul Capitalei.

Cum se fac programările

„În ceea ce privește programările la aceste cabinete stomatologice, am explicat că acestea se vor realiza prin intermediul unui call center – 0374 887 887 – astfel încât să se evite timpii de așteptare și aglomerarea. Cei doi medici stomatologi care răspund la telefoanele din call center stabilesc dacă problema sesizată este o urgență stomatologică și programează pacienții.

În cazul copiilor, urgențele stomatologice constau mai ales în carii complicate, cu durere sau infecție, sau diverse traumatisme dentare.

Cabinetele funcționează zilnic în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar în weekend între orele 9.00 – 16.00. În același interval orar funcționează și serviciul de call center.

Au fost luate toate măsurile de protecție necesare pentru siguranța personalul medical și a pacienților. Medicii și asistentele dispun de echipamente speciale, conform tuturor regulilor, iar cabinetele sunt dezinfectate prin nebulizare și radiații ultraviolete”, a precizat Gabriela Firea.

Totodată, Firea a făcut un anunț important pentru studenții care învață la Universitatea Politehnica.

„Mulțumesc domnului rector Mihnea Costoiu pentru că a fost de acord să găzduiască aceste cabinete la Universitatea Politehnica și cu acest prilej doresc să dau și o veste bună celor care studiază aici: Primăria Capitalei va realiza o clinică dedicată studenților, pe un teren pus la dispoziție de Universitatea Politehnica, astfel încât aceștia să poată beneficia de asistență medicală de specialitate fără să mai fie nevoie să se deplaseze la alte spitale din oraș.

Gest uriaș pentru Politehnica

La rândul său, rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costoiu, a declarat: „Aceste cabinete stomatologice au fost dotate de către Primăria Capitalei și pot spune că este pentru prima dată după 30 de ani când Primăria Municipiului București face ceva pentru universitatea noastră. Cabinetele sunt dotate cu aparatură nouă, modernă și pentru acest lucru îi mulțumesc doamnei Primar General, Gabriela Firea! Sunt convins că vom colabora foarte bine și în continuare”.

Directorul Medical al ASSMB, dr Turkes Ablachim a explicat totodată că, în acest moment, Primăria Capitalei, prin ASSMB, are în subordine 157 cabinete stomatologice (144 școlare și 13 universitare), utilate la cele mai moderne standarde: „136 de medici lucrează în aceste cabinete, iar în ultimii patru ani, modernizarea amplă a cabinetelor din unitățile școlare a inclus dotarea cu aparatură medicală nouă, unituri dentare și sterilizatoare, obiecte de inventar, medicamente, dezinfectanți, consumabile pentru sterilizare, materiale sanitare, materiale de curățenie, consumabile, etc.”, a încheiat Gabriela Firea.

#NEWS