Mikhail Mishustin Foto: en.kremlin.ru

După ce ieri, toată lumea afla cum că prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev și-a depus demisia împreună cu tot completul de miniștri, aflăm că președintele rus, Vladimir Putin, a desemnat un alt prim-ministru, în persoana lui Mikhail Mishustin, personaj relativ necunoscut opiniei publice ruse până în acest moment.

Mikhail Mishustin a ocupat până în acest moment funcția de șef al Fiscului rus, însă a stat departe de ochii presei, din acest motiv nefiind un personaj extrem de cunoscut.

„Aceste amendamente, când vor fi adoptate… vor modifica semnificativ nu numai un număr de articole din Constituție, ci și balanța puterii dintre autoritățile executivă, legislativă și judecătorească”, a declarat Medvedev.„În acest context, este evident că noi, ca guvern, trebuie să dăm președintelui țării noastre competența de a lua toate deciziile necesare în acest sens”, a mai adăugat premierul demisionar.

Se bănuiește că toată această pleadă de decizii are la baza întăririi poziției președintelui rus, care își dorește să rămână un om puternic și după ce mandatul acestuia de președinte, ultimul, de altfel, se va sfârși.

Cu toate că i-a acceptat demisia lui Medvedev, Vladimir Putin nu l-a lăsat pe acesta șomer, dându-i un alt post, și anume instaurându-l în funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Putin

#News