Rusia: Un tânar l-a împușcat pe responsabilul cu mobilizarea

"Nimeni nu va pleca nicăieri"

Sursa foto: Pixabay

Un bărbat a deschis focul în interiorul unui birou de înrolare militară. Întâmplarea s-a petrecut în orașul Ust-Ilimsk, în regiunea Irkuţk din Siberia.

Înregistrarea video apărută pe rețelele de socializare arată cum un bărbat rus îl împușcă pe comandantul militar într-un centru de recrutare.

Tânărul a declarat inițial că nu vrea să lupte în războiul din Ucraina

Potrivit The Guardian, bărbatul l-a împușcat pe comandantul militar local din orașul siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în războiul din Ucraina.

El a tras cel puțin trei focuri în oficial de la mică distanță. Ceilalți potențiali recruți au fugit din încăpere. „Nimeni nu va pleca nicăieri”, ar fi spus atacatorul cu câteva momente înainte de a deschide focul.

Înainte de această întâmplare, comandantul i-a adunat pe bărbați și le-a ținut un discurs de încurajare privind plecarea la război.

Atacatorul este un localnic, în vârstă de 25 de ani

Guvernatorul regiunii Irkuţk, Igor Kobzev, a scris pe Telegram că șeful biroului de recrutare se află la spital în stare critică.

„Astăzi a fost o urgenţă în regiune. La Ust-Ilimsk, un tânăr a deschis focul în biroul de înrolare militară. Comisarul militar, Alexander Vladimirovici Eliseev, se află la terapie intensivă în stare extrem de gravă. Medicii se luptă pentru viaţa lui. Atacatorul a fost imediat arestat şi cu siguranţă va fi pedepsit”.

Tânărul s-a identificat în fața ofițerilor de poliție ca fiind Ruslan Zinin, în vârstă de 25 de ani.

Acesta nu este singurul eveniment semnificativ petrecut ca urmare a mobilizării parțiale. Mai multe centre de recrutare au fost incendiate în ultima săptămână. Poliția a efectuat sute de arestări în întreaga țară pentru a dispersa protestele locale.

Citește și Există o legătură între visele urâte și riscul de a dezvolta demență