Pianistul orădean Thurzo Zoltan a cântat neîntrerupt timp de 6 zile şi 7 nopţi, intrând în Cartea Recordurilor

Este al doilea record înregistrat de artistul orădean în ultimele 3 luni.

Pianistul orădean Thurzo Zoltan a anunţat duminică seară, pe pagină sa de Facebook, doborârea recordului mondial pentru cel mai lung concert din lume, potrivit g4media.ro. El a reuşit să cânte la pian 130 de ore, făcând o pauză de 5 minute pe oră, începând de lunea trecută până duminică dimineaţă. Performanța pianistului orădean, inclusă în cea mai grea categorie Guinness din lume, legată de pian, va fi înscrisă în Cartea Recordurilor. Artistul orădean vrea să atragă astfel atenţia publică mondială în încercarea de a reuşi să strângă fondurile necesare pentru înfiinţarea unui Muzeu al Muzicii la Oradea.

Care este mesajul pianistului din Oradea

„Noul record este de 130 de ore! (La doar trei luni după Nepal!) Cu ajutorul bunului Dumnezeu, Erika, Kira, echipa uriaşă de observatori, medici şi de susţinători de suflet, am reuşit să mergem puţin mai departe pentru cel mai lung pian continuu din categoria Guinness World Records, care până acum a fost 127 de ore 8 minute şi 38 de secunde”, a scris pianistul, în mesajul său.

Thurzo Zoltan a dezvăluit că a interpretat continuu 130 de ore la pian, făcând doar cinci minute pauză la fiecare oră, respectând un sistem riguros de reguli

În fond, a afirmat pianistul, rezultatul se datorează pregătirii serioase de mulţi ani, dar şi susţnătorilor deosebiţi, pentru care are o recunoştinţă enormă. Thurzo Zoltan a doborât recordul mondial anterior, cea mai lungă astfel de reprezentaţie fiind înscrisă în anul 2015 în Cartea Recordurilor de către indianul Mrityunjay Sharma. Acesta a cântat la pian 127 de ore, 8 minute şi 32 de secunde.

Pianistul orădean a devenit pentru a doua oară recordman Guiness

.Primul record l-a înregistrat după ce a cântat pe 13 iunie, în Nepal, timp de 132 de minute, la cea mai mare altitudine de până atunci, la 5.324,77 metri, în tabăra de bază de pe muntele Everest. Orădeanul a doborât recordul reuşit în anul 2018 de o artistă din Marea Britanie care a cântat la 4.964 de metri, el începând recitalul de muzică clasică la o temperatură sub 3 grade Celsius pe un pian adus cu elicopterul, interpretând imnul României şi al Ungariei.

Există o legătură între visele urâte și riscul de a dezvolta demență