Mesajul premierului Ciucă pentru Anul Nou

Unul de apreciere la adresa populației și dătător de speranță după doi ani de pandemie

Așa cum se cuvine la final de an, și premierul Ciucă le-a transmis românilor un mesaj. În care nu doar le-a mulțumit pentru eforturile făcute, mai mult, i-a și rugat să aibă încredere și speranță, dat fiind că vine un nou an, după ce 2021 ne-a zdruncinat pe mulți, atât din punct de vedere sanitar, cât și economic.

„Vreau să le mulţumesc tuturor pentru efortul pe care l-au făcut în  aceşti aproape 2 ani de când ne confruntăm cu această pandemie. La fel ca fiecare dintre cetăţenii acestei țări, am familie, ştiu care au fost trăirile în momentele de izolare, ştiu care sunt efectele acestor limitări. Câteodată este nevoie şi de momente pentru că o facem spre binele nostru. Motiv pentru care  le mulţumesc pentru că au înţeles şi au contribuit la măsurile pe care instituţiile statului le-au luat”, a declarat Nicolae Ciucă, la TVR1.

Ciucă le-a mai transmis românilor să aibă întredere şi speranţă, mai mult, că aceștia vor fi parte în luarea deciziilor de către autorități, subliniind că cele luate până acum vor avea efect în timp.

„Pentru anul viitor îi rog să aibă încredere şi speranţă că nu vom precupeţi niciun efort pentru a putea să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am asumat. Este o chestiune, nu vreau să promit nimic. Promisiunile de la acest nivel probabil se vor vedea sau nu se vor vedea niciodată. Faptele trebuie să fie cele care ne caracterizează pe fiecare dintre noi şi orice decizie pe care o luăm, nu va produce efecte în perioada imediat următoare. Sunt decizii care produc efecte în timp. Este clar că nu putem să reparăm şi să rezolvăm ceea ce nu s-a rezolvat în ani de zile.  În schimb putem să ne punem la dispoziţie tot ce e mai bun în noi să creăm acel cadru atât pentru râmânii  din ţară, cât şi pentru românii din afară și să demonstrăm că România este capabilă să se schimbe, România este capabilă să se transforme, România este capabilă să aibă propriul obiectiv şi să îşi joace rolul pe care îl are în interioriul Uniunii Europene, în interiorul NATO”, a mai spus Nicolae Ciucă.

An greu, decizii dificile, dar este nevoie de o schimbare

După doi ani în care deciziile poate că nu au fost cele mai populare, reamintind numai restricțiile impuse din cauza pandemiei, dar și necesitatea de protecție, prin încercarea implementării certificatului verde, premierul Ciucă susține că România este o țară care are relevanță, la nivel european, un motiv în plus pentru ca părerea cetățenilor să conteze. „O vom face, aşa cum am spus, rugându-i pe cetăţenii români să aibă încredere că tot ceea ce ţine de noi vom face şi asigurându-i totodată că îi vom invita la dialog, să fie parte la decizie. Este adevărat că în această perioadă am luat nişte decizii că a trebuit să acoperim, cum spuneam,  partea aceasta de timp în care nu s-au realizat obiectivele pe care ni le-am propus. Însă am discutat şi în Guvern, orice decizie trebuie să meargă în transparenţă publică, să aibă contribuţia mediului asociativ, al societăţii civile”, a concluzionat premierul Ciucă.

Citește și: De Crăciun, Nicolae Ciucă ne vrea acasă, lângă brad