Cluj-Napoca, în ceață

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat cu numai câteva ore înainte de Revelion să anulează focurile de artificii ce urmau să fie văzute în patru puncte diferite ale orașului. Motivul pentru care s-a ajuns la această decizie, de ultimă oră, este cel al ceții.

„Am anulat focurile de artificii din cauza prognozei meteo. Va fi ceață. Am luat decizia administrativă în dimineața aceasta, la ora 9. Prognoza spune că sunt peste 95% șanse să fie ceață la miezul nopții.

Nu putem să schimbăm direcția ceții. Nu cheltuiam bani publici, ci din sponsorizări, dar îi vom cheltui cu alte ocazii, poate în 24 ianuarie sau cu alt prilej. Nu vom avea nimic la Cluj de Revelion”, a declarat Emil Boc, vineri, la un post local de radio.

Iniţial, edilul Emil Boc anunţase că vor avea loc focuri de artificii în patru locații din Cluj Napoca,a stfel încât să fie evitată aglomerația.
De altfel, primarul a anunțat încă din urmă cu câteva săptămâni că nu va fi nimic organizat de primărie, din cauza certificatului verde, al cărui susținător este, dând la acel moment exemplul celorlalte evenimente pe care municipalitatea le-a organizat de-a lungul anului.

„Concert am spus că nu organizez dacă nu se cere certificat verde și nu îmi permit să invit oamenii să stea în grup, iar dacă ar fi certificatul verde obligatoriu ar diminua foarte mult impactul”, a reaminitit Boc, în această dimineață.

Întrebat cu își va petrece noaptea dintre ani, primarul a răspuns, simplu, că acasă. „Eu voi petrece Revelionul la hotelul plapuma, acasă și atât, nimic altceva. Trebuie să mă adaptez la vremurile în care trăim. Îi încurajez pe clujeni să fie ponderați cu aceste petreceri de revelion și să petreacă în manieră decentă, să evite locurile aglomerate”, a declarat Boc.

De altfel, „Cabana Plăpumioara” este una dintre cele mai aglomerate locuri în această perioadă, fiind mulți cei care și-au făcut rezervare aici.

Citește și: Emil Boc face o comparație sportivă între Guvernul Ciucă și „naționala” de fotbal